Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Συνεδρίασε χτες η λεγόμενη Εθνική Επιτροπή
Την «ιδέα» να κατασκευαστεί μόνο ένα Χωριό Τύπου και μάλιστα στο Μαρούσι, όπως επιθυμεί ο δήμαρχος της πόλης, προωθεί τώρα η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί μόνο ένα Χωριό, χωρητικότητας 6.000 κλινών για τη φιλοξενία των δημοσιογράφων στο Μαρούσι και σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου και του ΟΕΚ, άφησε ανοιχτό χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Φλωρίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τον Γ. Φλωρίδη, οι επιπλέον ανάγκες (σ.σ. στην Αθήνα θα έρθουν περίπου 20.000 δημοσιογράφοι) θα καλυφθούν από κρουαζιερόπλοια που θα είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Πειραιά και από τα ξενοδοχεία.

Η «είδηση» που έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής στις 14 Νοέμβρη. Τότε ο υφυπουργός Τύπου, Τηλ. Χυτήρης είχε ανακοινώσει ότι θα γίνουν τέσσερα Χωριά Τύπου στις περιοχές ΣΕΛΕΤΕ - Μαρούσι, Μενίδι, Αγ. Ανδρέα και Παλλήνη. Και αποδεικνύει ότι η σύγκρουση συμφερόντων για την πίτα των Ολυμπιακών Αγώνων κλιμακώνεται.

Το δεδομένο πάντως είναι ότι ήδη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Π. Τζανίκος - με πρόσχημα το Χωριό Τύπου - προωθεί την κατασκευή συγκροτήματος καταστημάτων και πολυτελών κατοικιών σε περιοχή πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο, που ανήκει στο Δήμο και τον ΟΕΚ και μέρος της οποίας είναι εκτός σχεδίου πόλης. Μάλιστα, έχει ήδη εκπονηθεί το Μάστερ Πλαν (Κατευθυντήριο Σχέδιο) για το έργο από θυγατρική εταιρία της ολλανδικής τράπεζας «ABN AMRO», το οποίο και έχει παρουσιαστεί σε ορισμένα υπουργεία.

Οσο για τη συνεδρίαση της λεγόμενης Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, που έγινε χτες στο Ζάππειο, εκεί, βρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, που προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση, ομοψυχία για μια υπόθεση που σχεδιάζεται από και για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ δε συμμετέχει, καθώς είναι αντίθετο τόσο με τον τρόπο που διοργανώνεται η Ολυμπιάδα (εμπορευματοποίηση, νέα πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του ελληνικού λαού, παραπέρα υποβάθμιση του Λεκανοπεδίου κλπ.), όσο και με το χαρακτήρα αυτής της επιτροπής, που αποτελεί ένα «διακοσμητικό όργανο».

Ο υπουργός Πολιτισμού Β. Βενιζέλος, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικού συντονιστικού οργάνου που θα λαμβάνει αποφάσεις και θα ρυθμίζει πιθανά προβλήματα, προκειμένου να μην καθυστερεί η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης προσπάθησε ξανά να πείσει ότι τα Ολυμπιακά Εργα «έχουν σχεδιαστεί με ευαισθησία για το περιβάλλον» (!). Ενώ ο Τζ. Τζανετάκης δήλωσε ότι «η ΝΔ πιστεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η βοήθειά μας είναι δεδομένη». Η πρόεδρος του «Αθήνα 2004», Γ. Αγγελοπούλου, γνωστοποίησε ότι έχει ολοκληρωθεί σχετική μελέτη για τον εθελοντισμό και ανακοίνωσε πως το δεύτερο τρίμηνο του 2002 θα είναι έτοιμο και το σχέδιο εκπαίδευσης εθελοντών.

Μιλώντας ο Μιχ. Κακογιάννης αποκάλυψε μάλλον την αφορμή, παρά τις αιτίες για την παραίτησή του τον περασμένο Οκτώβρη από τη θέση του προέδρου της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Εξηγώντας, προφανώς, τι εννοούσε στην επιστολή παραίτησής του, όταν έγραφε ότι «έχω βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με προγραμματικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις - οικονομικές και πολιτιστικές - για τις οποίες δεν είχα ενημερωθεί», είπε ότι παραιτήθηκε όταν κλήθηκε να υπογράψει μία δαπάνη ύψους 10 δισεκατομμυρίων για μαθητικούς αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία διάρκειας μίας βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ