Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συλλαλητήριο σταθμός

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι συναντήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με το ΚΚΕ σε πρωτόγνωρες μάχες, που χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα, νέες συμμετοχές, σε πιο σύνθετες - σε σχέση με το παρελθόν - συνθήκες. Μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και με αφορμή τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις, παράλληλα με την πρωτοπόρα δράση τους στους χώρους και στους κλάδους που δουλεύουν, οι κομμουνιστές ξεδίπλωσαν ένα πλατύ πρόγραμμα κομματικών εξορμήσεων, εκδηλώσεων και άλλων πολύμορφων παρεμβάσεων, για την οργάνωση, την επιτυχία των απεργιακών αγώνων και την προβολή της πολιτικής πρότασης διεξόδου του Κόμματος.

Χιλιάδες ήταν αυτοί που είδαν τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες να βγαίνουν μπροστά και να απεργούν σε κλάδους και τόπους δουλειάς όπου η συνδικαλιστική πλειοψηφία έπαιζε και παίζει ρόλο εχθρικό στους εργατικούς αγώνες. Εργατοϋπάλληλοι κάθε ηλικίας και ειδικότητας, βρέθηκαν στις ίδιες απεργιακές φρουρές με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες συναδέλφους τους. Πάλεψαν με την εργοδοτική τρομοκρατία, ακύρωσαν προβοκάτσιες, αντιπαρατέθηκαν στα ίσα με την προπαγάνδα του φόβου, της ταπείνωσης, της καταστολής. Νεολαίοι μέλη της ΚΝΕ έγιναν παράδειγμα για τους συμφοιτητές και τους συναδέλφους τους, πρώτοι στον αγώνα, μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια. Μικροί αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες, βρήκαν συνεπές στήριγμα στο ΚΚΕ στους αγώνες που οργάνωσαν.

Αυτούς τους δεσμούς οικοδομεί το Κόμμα με τους εργαζόμενους και το λαό. Στους ταξικούς αγώνες που δυναμώνουν κερδίζονται ολοένα και περισσότερες συνειδήσεις. Τώρα είναι που η καπιταλιστική κρίση πιο καθαρά δείχνει τους ένοχους για τα δεινά του λαού, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις εκτιμήσεις και την πολιτική του ΚΚΕ. Τώρα είναι που ένα αυξανόμενο τμήμα του λαού αναγνωρίζει όχι μόνο ότι το ΚΚΕ του έλεγε πάντα την αλήθεια, αλλά προσεγγίζει με μεγαλύτερη προσοχή την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος. Την πρόταση για λαϊκή συμμαχία, που θα θέσει στην ημερήσια διάταξη ισχυρών ριζοσπαστικών αγώνων τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα, είναι η συμβολή του ΚΚΕ για να πάρει η πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος τη θέση της στις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς του λαού, στις διεργασίες που γίνονται στις συνειδήσεις πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα, το συλλαλητήριο θα αποτελέσει ένα μαζικότατο βήμα υπεράσπισης και κατοχύρωσης του δικαιώματος στην απεργία, στη διαδήλωση, στη δημοκρατία και τη λαϊκή περιφρούρηση, που μόνο ο λαός μπορεί να κάνει. Από αυτή την άποψη, η θέση του καθενός, ακόμα κι αν δε συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ, είναι το Σάββατο στο Πεδίον του Αρεως. Είναι κέρδος για το λαό να βουλιάξει μεθαύριο η Αθήνα. Είναι μήνυμα που θα βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ