Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν τους προβοκάτορες

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα καθημερινά επιβεβαιώνουν τη στημένη προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που εκτυλίχθηκε την περασμένη Τετάρτη έξω από τη Βουλή. Επιπλέον, επιβεβαιώνουν τις βρώμικες μεθοδεύσεις της άρχουσας τάξης, φανερών και μυστικών κρατικών υπηρεσιών, με στόχο να χτυπήσουν την οργανωμένη λαϊκή πάλη και να ανακόψουν εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα από την ένταξή τους στον αγώνα ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Να δημιουργήσουν αφορμές ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.

Αστοί δημοσιολόγοι επαναλαμβάνουν ψέματα και επιχειρούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ. Και γράφουν αυτά που γράφουν, ενώ ξέρουν ότι οι προβοκάτορες ξεπηδούν κάθε φορά από μηχανισμούς στημένους ή χρησιμοποιούμενους από κρατικές υπηρεσίες. Ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι πολλοί από αυτούς που χρησιμοποιούνται απ' αυτούς τους μηχανισμούς είναι χωμένοι σε συνδέσμους φιλάθλων, που κατά καιρούς εμφανίζονται με συγκεκριμένα συνθήματα, πανό και περιεχόμενο μέσα σε γήπεδα ή ακόμη και φουσκωτοί μπράβοι που τα πάνε καλά μαζί τους οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί...

Μία ακόμα απόδειξη του τι συνέβη την περασμένη Τετάρτη έξω από τη Βουλή, του ποιος συμμετείχε και ποιος υποκινούσε επεισόδια, είναι το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Χρυσής Αυγής» με τίτλο: «Εξω οι κλέφτες». Σύνθημα με το οποίο κάποιοι, εκείνη τη μέρα, υποκινούσαν όσους βρίσκονταν εκεί να προχωρήσουν σε έκτροπα. Ακόμα, γράφουν στο έντυπό τους: «Αποχώρησε το ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα, όταν ακούστηκαν συνθήματα κατά των κομμάτων, ενώ οι διαδηλωτές τραγουδούσαν τον Εθνικό Υμνο».


Τα παραπάνω είναι μία ακόμα απόδειξη του ποιους κύκλους (ακροδεξιοί και φασιστοειδή) τροφοδοτεί η αστική προπαγάνδα της δήθεν κάθαρσης, τιμωρίας κάποιων που έκλεψαν και πολλά άλλα. Προπαγάνδα που στην ουσία βγάζει λάδι την αντιλαϊκή και αντιδραστική πολιτική, το αστικό πολιτικό σύστημα, τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, που είναι η βασική αιτία για την επίθεση σε λαϊκές κατακτήσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα γεγονότα καταγράφηκαν με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο από κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, τους ίδιους τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους, τους ίδιους που τα δημιούργησαν και τα υποκίνησαν, κάποιοι επιμένουν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη η προβοκάτσια εκδηλώθηκε και από τα έδρανα της Βουλής με πρώτο βιολί τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη και ενορχηστρωτή την κυβέρνηση. Ο Γ. Καρατζαφέρης, με ένα άθλιο παραλήρημα ψευδολογίας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, ισχυρίστηκε ότι «πρέπει το ΚΚΕ να ξεκαθαρίσει αν ξεκίνησε πάλι αντάρτικο. Το ΠΑΜΕ πριν από λίγο φώναζε "κάψτε τη Βουλή"».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας τη σκοπιμότητα της προβοκάτσιας, άφησε σαφέστατες και άθλιες αιχμές ενάντια στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να έχουν «καμία άμεση και έμμεση πολιτική στήριξη», τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών δεν βοήθησαν ότι δήθεν η χώρα βρίσκεται υπό δικτατορικό καθεστώς ή ότι αμφισβητείται το Σύνταγμα και η νομιμότητα του Συντάγματος. Ξέρετε πόσο αυτά νομιμοποιούν σε συνειδήσεις πολιτών την ίδια τη βία». Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε ότι «τα ακραία στοιχεία τρομοκρατούν το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ