Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Μάη 2010 - αριθ. φύλλου: 10667

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να βουλιάξει η Αθήνα στις 15 του Μάη

Στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ η εξυγίανση και οι «αλλαγές» στο αστικό σύστημα

Αλέκα Παπαρήγα: Η δημοκρατία κατοχυρώνεται όταν ο λαός διεκδικεί τα δικαιώματά του, όταν έχει πολιτικό σχέδιο ανατροπής και όταν μπορεί να προφυλαχθεί από τις προβοκάτσιες

  • Εν μέσω κρίσης, όπου γκρεμίζονται κατακτήσεις που κυριολεκτικά αποκτήθηκαν με αίμα και θυσίες, τα αστικά πολιτικά κόμματα ασχολούνται με φτιασιδώματα και αλλαγές του αστικού πολιτικού συστήματος. Γιατί ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι αντίθετο προς την πολιτική τους. Λένε ότι πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, ρίχνοντας τις ευθύνες στους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν το σύστημα, προκειμένου να συσκοτίσουν τις αιτίες της κρίσης που βρίσκονται στον ίδιο τον καπιταλισμό, για να τον σώσουν.
  • Η επίθεση στο ΚΚΕ γίνεται γιατί δηλώνει ότι αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα, που δεν είναι αιώνιο. Το ΚΚΕ παλεύει να διαμορφωθεί μια λαϊκή πλειοψηφία η οποία θα πειστεί από την ίδια της την πείρα ότι αυτό το σύστημα πρέπει να αλλάξει, πρέπει να ανατραπεί. Τους ενοχλεί το ΚΚΕ γιατί λέει ότι το Σύνταγμα κατοχυρώνει την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την ιδεολογία του ΚΚΕ για να προλάβουν ένα κίνημα ανερχόμενο, εργατικό, λαϊκό, μετωπικό, που τα επόμενα χρόνια θα φουντώσει.

ΣΕΛ.  7

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μοναδικός δρόμος ο αγώνας με το ταξικό κίνημα

Να κρύψει τον εκτρωματικό και βαθιά ταξικό χαρακτήρα των σχεδίων με τα οποία μπαίνει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση προσπαθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας κάθε είδους μηχανισμούς για τον αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης. Εντείνεται η επιχείρηση να παραιτηθεί ο εργαζόμενος λαός από τη διεκδίκηση της διεύρυνσης των δικαιωμάτων του, σύμφωνα με τις ανάγκες του και τον πλούτο που παράγει. Δε μένει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα με το ταξικό κίνημα.


ΣΕΛ.  15

Λύσσαξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ έβγαλε αφρούς από το στόμα, ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα και στο ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, μοίραζε ρόλους στα αστικά κόμματα δίνοντας εντολές για την πλήρη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων στην κυβέρνηση και στη ΝΔ, απαιτώντας και νέα. Βιομήχανοι είναι αυτοί, τα συμφέροντά τους πρέπει να πραγματοποιούνται απαρέγκλιτα από την πολιτική των κομμάτων τους, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω κρίσης, και είναι κάτι παραπάνω από άγριοι, κυριολεκτικά δήμιοι των εργατών. Πρόβαλαν δε και νέες απαιτήσεις, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος στους τομείς της Παιδείας, της Δικαιοσύνης, του Περιβάλλοντος και της Ανάπτυξης, καθώς και η δημιουργία νέου νόμου για την προώθηση ελληνικών και ξένων επενδύσεων. Οι συκοφαντίες του προέδρου του ΣΕΒ, περί εξαλλοσύνης και υπόθαλψης της τυφλής βίας, αποκάλυψαν το μεγάλο ταξικό μίσος των μεγαλοβιομηχάνων ενάντια στο ΚΚΕ, στο εργατικό κίνημα που δε σκύβει το κεφάλι. Η πολιτική του ΚΚΕ και η δράση του πυξίδα έχει το δίκιο του εργάτη. Και μαζί με την εργατική τάξη και το λαό θα αντιπαλεύουμε την άγρια πολιτική τους και την εκμετάλλευση ώσπου να την καταργήσουμε.ΚΚΕ
Πρόταση Νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής

ΣΕΛ.  6
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Συκοφαντίες και απειλές κατά του λαϊκού κινήματος

ΣΕΛ.  8  -  9
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Υποκρισία και επικίνδυνες αναφορές

ΣΕΛ.  8
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανάγκη για αγωνιστικό φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα

ΣΕΛ.  11


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org