Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για «αναποτελεσματικότητα» μιλά η ΓΣΕΕ

Για «αντεργατικές και αντικοινωνικές ανατροπές στο ασφαλιστικό» κάνει λόγο με ανακοίνωσή της προχτές η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Μόνο που τα επιχειρήματα που προβάλλει η πλειοψηφία ούτε εξηγούν ούτε πολύ περισσότερο καταδικάζουν αυτή την πολιτική. Η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι τα μέτρα αυτά «μειώνουν την κοινωνική αποτελεσματικότητα χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα...», καταλογίζει δηλαδή στην κυβέρνηση ότι κάνει κάποιο λάθος, ότι απλώς δεν επιτυγχάνει το σωστό. Αραγε πιστεύει κανένας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και την κοινωνική αποτελεσματικότητα;

Επιπλέον η ΓΣΕΕ ισχυρίζεται ότι «οι αλλαγές εξαντλούνται στις παλιές χρεοκοπημένες συνταγές μείωσης των συντάξεων...». Μόνο που οι πολιτικές της κυβέρνησης, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που κατ' εξακολούθηση ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ήταν πέρα για πέρα πετυχημένες και όχι χρεοκοπημένες όπως ισχυρίζεται η ΓΣΕΕ. Γιατί σκοπό είχαν όχι τη «σωτηρία» του συστήματος, αλλά τη μείωση των συντάξεων. Στόχο είχαν και έχουν όχι τη βιωσιμότητα του συστήματος, αλλά τη βιωσιμότητα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων που δεν καταβάλλουν τις εισφορές. Στόχο είχαν τη ληστεία των αποθεματικών προς όφελος του κεφαλαίου και μέσω αυτού της χρεοκοπίας του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, για να μπορούν στη συνέχεια να περικόπτουν παραπέρα τις συντάξεις, να αυξάνουν τα όρια ηλικίας και να μετακυλίουν όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Η πολιτική αυτή ήταν πέρα για πέρα πετυχημένη για το κεφάλαιο, γεγονός που η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δε θέλει να ομολογήσει και σκόπιμα αποκρύπτει, γιατί υπηρετεί τη στρατηγική της «κοινωνικής συνεργασίας» με τον ΣΕΒ και όχι τη στρατηγική της υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καπιταλιστική ανάκαμψη και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν κολλάνε...(24/1/2016)
Ανύπαρκτη «βιωσιμότητα»(1/10/2008)
Στρώνει το δρόμο για το διάλογο - απάτη(6/6/2006)
Προετοιμάζουν τη νέα επίθεση(13/4/2005)
Επιμένουν στο έκτρωμα κυβέρνηση, ΓΣΕΕ και οι «διαφωνούντες» σύμμαχοί τους(28/5/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org