Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
«Λευκή απεργία» από τους ιπτάμενους

Αντιδρούν στις μειώσεις των αποδοχών τους λόγω του νέου φορολογικού

Σε ένα είδος «λευκής απεργίας» προχώρησαν από χτες οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή του πτητικού τους επιδόματος και την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησής του, στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης στα εισοδήματα των εργαζομένων.

Επικαλούμενοι μαζικά «ψυχολογική αδυναμία», οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αρνούνται να εκτελέσουν πτητικά καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις. Ωστόσο, πραγματοποιούν τις πτήσεις που αφορούν την εθνική ασφάλεια (επιτήρηση του Αιγαίου), αεροδιακομιδές ασθενών, έρευνα και διάσωση και αεροπυροσβέσεις. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνουν οι μειώσεις στο πτητικό επίδομα, κυμαίνονται από 700 ευρώ έως και 6.000 ευρώ το εξάμηνο.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, σε δήλωσή του από το Λουξεμβούργο, επαναλαμβάνει την κυβερνητική θέση περί αποκατάστασης των απωλειών των ιπταμένων, όμως «χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων». Μάλιστα, κάνοντας χρήση της φιλολογίας περί «συντεχνιών» καταγγέλλει τους ιπταμένους πως στέλνουν μήνυμα σύμφωνα με το οποίο «ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης».

Δε διστάζει επίσης να ισχυριστεί ότι «φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους». Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και να επεκταθούν στους πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν γίνει και την περίοδο 1997-1998.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ