Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ζητά επιτάχυνση του φιλομονοπωλιακού έργου

Συνάντηση χτες με την Λ. Κατσέλη

Πιο γρήγορους ρυθμούς υλοποίησης των φιλομονοπωλιακών «αναπτυξιακών» μέτρων της κυβέρνησης φαίνεται να ζητά σε πρώτη φάση το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που συναντήθηκε χτες με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να «ενημερωθεί» σχετικά με τα μέτρα που έλαβε και θα λάβει το υπουργείο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να «τρέξει» το αντιλαϊκό «Πρόγραμμα Σταθερότητας». Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κοινή η διαπίστωση ότι πρέπει να προωθηθούν άμεσα μέτρα σε τρεις άξονες: Μείωση της «γραφειοκρατίας», άρση αντικινήτρων για την επιχειρηματική δραστηριότητα, προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τρία σημεία που αντανακλούν με πιστότητα και σαφήνεια τις προθέσεις ΕΕ - ΔΝΤ και λοιπών φορέων της πλουτοκρατίας, προκειμένου πιο αποτελεσματικά και γρήγορα να διοχετευθούν στο μεγάλο κεφάλαιο όσα θα στερηθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Η υπουργός ενημέρωσε για τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά και γι' αυτές που έρχονται, όπως ο νέος προγραμματισμός του ΕΣΠΑ, ο νέος «αναπτυξιακός» νόμος, οι ρυθμίσεις για την ίδρυση επιχειρήσεων κ.ά.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «ανάπτυξη» που θα εξασφαλίσει απασχόληση και βελτίωση της οικονομίας, ωστόσο η όλη υπόθεση έχει να κάνει με την αύξηση των επιχορηγήσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο μέσω του ΕΣΠΑ και του «αναπτυξιακού», ενώ, ταυτόχρονα, προσαρμόζεται η παραγωγική «ταυτότητα» της χώρας στη βάση των τελευταίων κατευθύνσεων της ΕΕ.

Αναμένεται να βαθύνει ακόμη περισσότερο το χάσμα ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μικρομάγαζα και τις βιοτεχνίες, ενώ έμφαση θα δοθεί στις εξαγωγικές και αυτές που ασχολούνται ποικιλοτρόπως με την «πράσινη ανάπτυξη» (ενέργεια, διαχείριση αποβλήτων, κ.λπ.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ