Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Ξεκινούν οι καταθέσεις

Με την εξέταση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου ξεκινάει σήμερα η ακρόαση μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ. Ο Ι. Παπανικολάου ήταν ο εισαγγελέας που άσκησε την πειθαρχική δίωξη κατά του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού που χειριζόταν την υπόθεση «Ζήμενς» για σοβαρή παράβαση κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Θα ακολουθήσουν οι δημοσιογράφοι Τ. Τέλογλου και Α. Μπουγάτσου.

Αυτό αποφάσισε χτες στη δεύτερη συνεδρίασή της η Εξεταστική Επιτροπή στην οποία ήρθε ήδη το πρώτο υλικό που ζητήθηκε από τη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, διαβιβάστηκε στην Επιτροπή το υλικό που αφορά την πειθαρχική αλλά και την ποινική δίωξη του Ν. Ζαγοριανού. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι ο κατάλογος των μαρτύρων θα είναι ανοιχτός και ακούστηκαν προτάσεις για την κλήση πολιτικών προσώπων όπως του Κ. Μητσοτάκη, του Γ. Κεφαλογιάννη και του Χ. Μαρκογιαννάκη. Συγκεκριμένη απόφαση δεν πάρθηκε, αλλά υπήρξε συμφωνία τα όποια πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν στο τέλος των εργασιών της Εξεταστικής. Επίσης υπήρξε πρόταση για την κλήση και του Ν. Ζαγοριανού που χειρίστηκε δικαστικά την υπόθεση.

Στο μεταξύ, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, τονίζει ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δ. Παπουτσής και Α. Λαφαζάνη «επιτάσσεται να αποκλειστούν» από μέλη της Εξεταστικής, γιατί υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας τους γιατί εξετάστηκαν ως μάρτυρες στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι. Επίσης, αναφερόμενο έμμεσα στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια - είναι μέλος της Εξεταστικής - εκτιμά ότι υπόνοιες μεροληψίας υπάρχουν και για υπουργούς που η παρούσα Επιτροπή εξετάζει πράξεις ή παραλείψεις τους που αφορούν την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ