Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ: «Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ (...) από διαρθρωτικές αλλαγές (...) οι θυσίες των φορολογουμένων θα πιάσουν τόπο μόνο εάν συνοδευθούν από μεγάλες μεταρρυθμίσεις» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ»! «H πρώτη αντίδραση των συνδικάτων ήταν η έκφραση της απόρριψης των μέτρων ιδίως του "παγώματος" των μισθών και της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους. Σε ποιο βαθμό όμως η αρνητική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών θα μετουσιωθεί σε μαζικές κινητοποιήσεις; Ολα θα κριθούν από τις διαθέσεις των ίδιων των πολιτών και όχι των ηγεσιών των συνδικάτων. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι χθες συνδικαλιστές ερωτώμενοι για το εύρος των κινητοποιήσεων ομολογούσαν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι "όλα θα εξαρτηθούν από την αντίδραση, από την διάθεση των ίδιων των εργαζομένων". Yπενθυμίζουμε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει από την περίοδο των εκλογών δείχνουν ότι οι πολίτες κατανοούσαν το μέγεθος των οικονομικών προβλημάτων και η κυβέρνηση είχε την ανοχή αν όχι τη στήριξή τους για να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και ρήξεις ώστε να αναστραφεί η πορεία προς τη χρεοκοπία. Tο κλειδί είναι (...) η υλοποίηση των εξαγγελιών για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως το εργασιακό, το άνοιγμα των κλειστών αγορών και η κατάργηση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ: «Και καλά ο Παπανδρέου (...) εκείνοι όμως οι λαλίστατοι συνδικαλιστές, ο Παναγόπουλος και ο Παπασπύρου πού χάθηκαν; (...) εκείνοι οι δημοσιογράφοι και αναλυτές που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους πού βρίσκονται; οι πιο προκλητικοί όλων οι "πρωινοί" του MEGA που φώναζαν εν εξάλλω...» (το σχόλιο στη ΒΡΑΔΥΝΗ)

ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΜΟΝΟ; «Τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα θα εργαστεί για να οικοδομηθεί ένα ευρύ κίνημα αντίστασης (...) καλούμε την ηγεσία του ΚΚΕ να κάνει το βήμα να ενισχύσει ενωτικούς αποτελεσματικούς αγώνες» (η δήλωση Τσίπρα στην ΑΥΓΗ).

ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΛΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ: «Απεργία με τη ΓΣΕΕ ναι, με τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ όχι» (η θέση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στη γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ