Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Στο επίκεντρο το κατοχικό μέτωπο στο Αφγανιστάν

Ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της λυκοσυμμαχίας

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή και Ελλήνων διαδηλωτών
Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή και Ελλήνων διαδηλωτών
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, όπως αποτυπώνονται και στις αξιώσεις των ΗΠΑ για ακόμα μεγαλύτερη συμβολή των ΝΑΤΟικών συμμάχων στα κατοχικά μέτωπα, με βασικότερο αυτό του Αφγανιστάν, βρίσκονται στο επίκεντρο των εργασιών της συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που άρχισε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Στην σύνοδο παίρνει μέρος και ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνονται ο προϋπολογισμός και οι χρηματοδοτικές προτεραιότητες του ΝΑΤΟ, η αμυντική πτυχή του μετασχηματισμού της διοίκησης του ΝΑΤΟ, η κατάσταση στο Αφγανιστάν (ISAF) και στο Κόσοβο, καθώς και τα θέματα που αφορούν τη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο της Συνόδου ο Ε. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρ. Γκέιτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, σκοπεύει να ζητήσει από τους ομολόγους του του ΝΑΤΟ να συνεισφέρουν περισσότερο στην ανάπτυξη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας. «Είναι σημαντικό οι εταίροι μας, να συνεισφέρουν σε αυτό το σκοπό όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπως κάνουμε εμείς», είπε αναφερόμενος στην αποστολή 30.000 επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

«Το 2010 πρέπει να είναι η χρονιά των μεγαλύτερων προσπαθειών» είπε ο Αμερικάνος διπλωμάτης, δίνοντας το στίγμα της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής στο μέτωπο του Αφγανιστάν. «Οσο περισσότερα κάνουμε το 2010 τόσο πιο εύκολο θα είναι να μεταθέσουμε τις ευθύνες από το 2011 και μετά (στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας) και τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να αποσύρουμε τα στρατεύματά μας» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να συμβάλλει με αυξημένη οικονομική συνδρομή το έργο των κατοχικών δυνάμεων και να ενισχύσει πολύμορφα την παρουσία της στις άλλες ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ