Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να καταλάβει η πλουτοκρατία ότι δεν κουμαντάρει το λαό

-- Είπατε πριν, δεν κάνει τίποτα ο λαός αν ψηφίζει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και απεργεί, δεν τρομάζει το σύστημα από μία απεργία. Μπορείτε να το εξηγήσετε λίγο;

-- Είναι φανερό. Αγώνες και κινητοποιήσεις έχουν γίνει και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι στην Ελλάδα το επίπεδο και η ποιότητα των αγώνων είναι πολύ ψηλά σε σύγκριση με την Ευρώπη.

Ομως αυτές οι διεργασίες που υπάρχουν μέσα στο λαό και αυτοί οι αγώνες που έγιναν δεν εκφράζονται αντίστοιχα στην κάλπη. Και αυτό το ξέρουν και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν σημασία οι μετακινήσεις μεταξύ τους. Υπάρχει το δίχτυ ασφαλείας. Εχουν κάνει και τις συμπράξεις με μικρότερα κόμματα ή επιθυμούν να κάνουν.

Τώρα λένε για τους αγρότες δε θα κουραστούν; Θα κουραστούν. Βεβαίως, οι αγρότες δεν μπορεί να είναι τρία χρόνια στους δρόμους. Αλλά οι αγρότες πρέπει με όλους τους τρόπους και με όλες τις μορφές να τους ακυρώνουν τα σχέδια. Να καταλάβουν δηλαδή ότι δεν κουμαντάρουν το λαό. Δεν τον έχουν στο χέρι.

Οταν δουν ότι τον έχουν στο χέρι, τότε αντέχει η κυβέρνηση, δεν τη νοιάζει. Είναι καθαρό. Για τις τουφεκιές που κάνουν ορισμένοι, θα κάνουμε μία απεργία. Ωραία, με μία απεργία τι έγινε δηλαδή; Την απεργία θα τη δεις ενταγμένη μέσα σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα αντεπίθεσης. Ο τόπος δουλειάς σήμερα και τα γραφεία έπρεπε να σφύζουν. Οι εργαζόμενοι να κάνουν συνελεύσεις, να κάνουν συζητήσεις, να διαμορφώνουν πλαίσια πάλης.

Αλλά εν πάση περιπτώσει, πρέπει να γίνεται αυτό το πράγμα. Στα εργοστάσια, στάσεις εργασίας, συνελεύσεις, μετά τη δουλειά συνέλευση. Επιτροπές αγώνα, απεργιακές επιτροπές.

Αυτό πρέπει να γίνεται τώρα. Και όχι απλώς κάνουμε μία τουφεκιά και να λέμε για το δικαίωμα της απεργοσπασίας, γιατί όλο αυτό συζητιέται, αν με καλύπτει και δε με καλύπτει και αν έχω δικαίωμα να εμποδίζω κάποιον να μπαίνει στη δουλειά. Οταν φοβάται ναι, τον βοηθάω να μην μπει στη δουλειά, γιατί οι περισσότεροι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό τομέα θέλουν να απεργήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ