Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ουσιαστική προστασία στην εργαζόμενη μητέρα

Να θεωρείται συντάξιμος ο χρόνος της άδειας μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα απαιτεί με Ερώτησή του το ΚΚΕ

Το δικαίωμα στη μητρότητα χτυπιέται με πολλούς τρόπους από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου

Eurokinissi

Το δικαίωμα στη μητρότητα χτυπιέται με πολλούς τρόπους από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου
Την προσμέτρηση του χρόνου άδειας μητρότητας για τη συνταξιοδότηση των γυναικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα απαιτεί το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας και Σοφία Καλαντίδου.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Πολύχρονη επίθεση ενάντια στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υλοποιώντας την πολιτική των αναδιαρθρώσεων που έχουν από κοινού αποφασίσει στην ΕΕ για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Στην επίθεση αυτή οι εργαζόμενες μητέρες, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη συνταξιοδότηση, πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, που ενώ έχουν πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ημέρες για τη συνταξιοδότησή τους, δεν τους δίνεται σύνταξη καθώς τους αφαιρούνται από τις μέρες ασφάλισης οι μέρες που είχαν λάβει για την άδεια μητρότητας.

Η αδικία αυτή φανερώνει την υποκρισία των κυβερνήσεων που δήθεν στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων καταπατούν μια σειρά από εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών, όπως έγινε και με την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, χωρίς να παίρνονται υπόψη οι βιολογικές ανάγκες, η προστασία της μητρότητας».

Με βάση τα παραπάνω, το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα «ώστε να μην υφίστανται αυτή την αδικία οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα και αν θα διασφαλιστεί το δικαίωμα ίδιων και ίσων αδειών κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας για όλες τις εργαζόμενες, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καύσιμο για την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών(2020-08-08 00:00:00.0)
Βαρίδι για την καπιταλιστική κερδοφορία τα δικαιώματα των γυναικών(2018-03-08 00:00:00.0)
«Τιμωρούν» τη μητρότητα αντί να την προστατεύουν(2013-03-16 00:00:00.0)
Προπέτασμα καπνού η άδεια μητρότητας(2008-05-08 00:00:00.0)
Απάντηση με επιθετικά αιτήματα(2007-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ