Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην απεργία

-- Θα ήθελα πρώτον να μου διευκρινίσετε αν θα κατεβείτε - γιατί δεν το κατάλαβα καλά - στις 10 Φλεβάρη στην απεργία και στις 24, μετά, με τη ΓΣΕΕ. Αν θα κατεβείτε μαζί ή χώρια. Και δεύτερον, χτες ο κ. Τσίπρας κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ σε ενωτικούς αγώνες. Πώς το σχολιάζετε και τι απαντάτε;

-- Οταν προκηρύσσεται απεργία οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος και οι συνεργαζόμενοι, όχι απλώς κατεβαίνουν στην απεργία, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε και να προσεγγίσουμε δυνάμεις ριζοσπαστικές που υπάρχουν μέσα στο λαό, δυνάμεις που θέλουν στήριξη και να προσπαθήσουμε η απεργία να πετύχει 100%. Να αποτρέψουμε τον κίνδυνο απολύσεων και να ενισχυθούν εκείνες οι θέσεις και οι κατευθύνσεις που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν τη θέση τους και να αποκρούσουν αυτά που έρχονται.

Τώρα, αν εννοείτε να αγκαλιαστούμε με τη ΓΣΕΕ, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αυτό προ πολλού έχει σταματήσει. Και για σκεφτείτε, αν δεν είχε κρατήσει το ΚΚΕ μέσα σε αυτό το κίνημα αυτή τη στάση... Τότε θα μας είχε πάρει ο κόσμος με τις πέτρες κυριολεκτικά.

Τώρα για την πρόταση του κ. Τσίπρα... Με τις δυνάμεις όλων των κομμάτων είμαστε παντού μέσα στο κίνημα. Μαζί δεν είμαστε στα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σωματεία, στις ομοσπονδίες κλπ; Τώρα το θυμήθηκαν; Εδώ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου κάνανε μπλοκ, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσουν το ψηφοδέλτιο που μετείχαμε εμείς, γιατί μέχρι τώρα υπήρχε μια αναιμική πλειοψηφία ας πούμε των δυνάμεων που υποστηρίζαμε εμείς.

Το ίδιο κάνουν σε Συνέδριο Ομοσπονδιών για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Αν ήθελαν να πιέσουν τη ΓΣΕΕ, γιατί έχουν φαγωθεί να διορθώσουν τη ΓΣΕΕ, τότε γιατί πάνε με τις δυνάμεις του δικομματισμού ή αλλάζει επειδή είναι μαζικό κίνημα;

Κοιτάξτε να δείτε, στην Ομοσπονδία ο αντιπρόσωπος δεν είναι ο απλός εργάτης, ο νεοδημοκράτης. Μην κοροϊδευόμαστε. Αλλωστε έχει τόσο συρρικνωθεί το εκλογικό σώμα, που στελέχη κομμάτων εκλέγονται. Σε καμιά περίπτωση εμείς δε θα βάλουμε έναν απλό εργάτη, νεοδημοκράτη ή ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα αυτοί που εκλέγονται στα συνέδρια των Ομοσπονδιών είναι στελέχη κομμάτων...

Οταν κάνεις μπλοκ για να μειωθούν οι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ ή οι συνεργαζόμενοι μαζί του στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, πώς θα διορθώσεις και πώς θα αλλάξεις το συσχετισμό στη ΓΣΕΕ; Μην κάνουν λοιπόν παιχνίδια εντυπώσεων.

Οποιος ήθελε μπορούσε να στηρίξει την πρόταση να κάνει και η ΓΣΕΕ απεργία στις 10, όπως έκανε η ΑΔΕΔΥ, αλλά δεν το έκανε. Αλλά εμείς δεν κοιτάμε ποιος κηρύσσει την απεργία, προσπαθούμε να πάρει το νόημα που πρέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ