Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα τα πορίσματα για το σκάνδαλο «Ζήμενς»

Τα πραγματικά περιστατικά χωρίς τις πολιτικές ευθύνες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από το ΚΚΕ, σημείωσε ο Θ. Παφίλης

Ανεξάρτητα από τους ιδιαίτερους ελιγμούς τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να μείνει στο σκοτάδι η πολιτική ουσία του σκανδάλου «Ζήμενς», γεγονός που θα αποτυπώνεται και στα σημερινά πορίσματα

Associated Press

Ανεξάρτητα από τους ιδιαίτερους ελιγμούς τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να μείνει στο σκοτάδι η πολιτική ουσία του σκανδάλου «Ζήμενς», γεγονός που θα αποτυπώνεται και στα σημερινά πορίσματα
Σήμερα είναι προγραμματισμένο να κατατεθούν τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ασχολείται με τη διερεύνηση του σκανδάλου με μίζες που έδινε η ΖΗΜΕΝΣ από «τα μαύρα ταμεία» στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και υπηρεσιακούς παράγοντες δημόσιων οργανισμών για διάφορες συμβάσεις.

Η Εξεταστική διέκοψε για σήμερα τη χτεσινή της συνεδρίαση, κατά την οποία εξετάζονταν τα «πραγματικά περιστατικά» του σκανδάλου. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται ότι συμφωνούν λίγο ή πολύ (με αστερίσκους) στο κείμενο καταγραφής των περιστατικών του σκανδάλου, ενώ άγνωστο ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή εάν τα δύο κόμματα (που είναι συνυπεύθυνα για το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ») θα κατέληγαν σε συμφωνία για πρόσωπα πρώην υπουργών που θα παραπεμφθούν για περαιτέρω έρευνα σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή Θ. Παφίλης, σχολιάζοντας τη διαδικασία καταγραφής των «πραγματικών περιστατικών» του σκανδάλου με την οποία ασχολείται η Εξεταστική τόνισε:

«Τα πραγματικά περιστατικά χωρίς τις γενικότερες πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από εμάς. Το ΚΚΕ θα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα που θα αναφέρεται συνολικά στη δική μας εκτίμηση για τις γενικότερες αιτίες, τα αποτελέσματα και τις ευθύνες για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ περιγράφοντας και τα πραγματικά περιστατικά. Το πόρισμα θα κατατεθεί στις 20 Γενάρη (σήμερα) που λήγει η προθεσμία της Εξεταστικής Επιτροπής».

Παραγράφεται το Βατοπέδι

Παραγράφεται το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και με τη «βούλα» του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των πρώην υπουργών της ΝΔ των Π. Δούκα, Αλ. Κοντού και Ευ. Μπασιάκου, παύεται οριστικά μετά τη χτεσινή ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς αυτό προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος ψηφίστηκε μετά την αναθεώρηση του συντάγματος του 2001 και ουσιαστικά προβλέπει την ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων.

Η δικογραφία θα επιστραφεί στην εφέτη ανακρίτρια Ειρ. Καλού, προκειμένου να συνεχιστεί η ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται για το σκάνδαλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ