Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιώτες

Επίκαιρη Ερώτηση για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στους κατοχικούς στρατούς που βρίσκονται στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες

Να ανακληθούν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από το Αφγανιστάν και τις άλλες χώρες απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας ο βουλευτής του Κόμματος Θανάσης Παφίλης. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που συνεπάγεται η συνέχιση της εμπλοκής της χώρας μας στο Αφγανιστάν διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα. Στη συνεδρίαση της 13/11/2009 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) με τις αποφάσεις που έλαβε επιβεβαίωσε τη συνέχιση της ελληνικής εμπλοκής στο Αφγανιστάν καθώς και σε μια σειρά άλλες ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Με τις αποφάσεις αυτές ενισχύουν την οργανική σύνδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ειδικότερα σε σχέση με το Αφγανιστάν, οι αποφάσεις αυτές επιβραβεύουν την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και των άλλων δυνάμεων της ΕΕ, αλλά και τη διεφθαρμένη αφγανική κυβέρνηση που μετά και τις εκλογές βίας και νοθείας αντιμετωπίζουν την παγκόσμια κατακραυγή. Οι σχεδιασμοί αυτοί έρχονται σε μια περίοδο έντασης των συγκρούσεων και της δράσης του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στην κατοχή, για την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέχιση της παρουσίας των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Τέλος η εμπλοκή, η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό, άδικο, πόλεμο, σημαίνει σημαντική οικονομική επιβάρυνση που προστίθεται στα 300 εκατ. ευρώ, που ήδη δαπανώνται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων».

Με βάση τα παραπάνω, το ΚΚΕ ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει «τι μέτρα θα πάρει ώστε όχι μόνο να μη συνεχισθεί και να μην αναβαθμισθεί η παρουσία Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αλλά να ανακληθεί η δύναμη αυτή, καθώς και οι άλλες δυνάμεις από το εξωτερικό, όπως απαιτεί το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα, ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να υπηρετούν αποκλειστικά και μόνον την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και των συνόρων και όχι τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την κατοχή και υποταγή ξένων χωρών και την καταπίεση των λαών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 30 Οκτώβρη το 19ο Συνέδριό της(2021-10-05 00:00:00.0)
Να αποχωρήσει η Ελλάδα από την άσκηση στο Κιλκίς(2011-05-18 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του πολέμου(2010-02-06 00:00:00.0)
Να απεμπλακεί η χώρα από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις(2009-01-13 00:00:00.0)
Ενεργός συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους(2006-04-11 00:00:00.0)
Το καμπανάκι χτύπησε στο Αφγανιστάν(2005-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ