Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Παρέμβαση του βουλευτή του Κόμματος Γ. Μαυρίκου στη χτεσινή ενημέρωση για το νομοσχέδιο σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Αυτό που χρειάζεται σήμερα στο Δημόσιο είναι να υπάρχει μια και μόνη μορφή απασχόλησης, η πλήρης και σταθερή απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μακριά από κάθε είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αυτό τόνισε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των βουλευτών από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Στον αντίποδα των προθέσεων της κυβέρνησης, που προωθεί τη μεγαλύτερη ελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, ο βουλευτής είπε ότι οι 730.000 εργαζόμενοι που εργάζονται με κάθε είδους ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς και οι 630.000 άνεργοι δεν έχουν να ελπίζουν τίποτα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Πρέπει, τόνισε ο Γ. Μαυρίκος, να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για το ποιο είναι το Δημόσιο και ποιος είναι ο προσανατολισμός του. Η εμπειρία, είπε, δείχνει ότι το Δημόσιο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ο συλλογικός καπιταλιστής προκειμένου να διασφαλίζονται να κέρδη του κεφαλαίου. Εξάλλου. Τόνισε, είναι φανερό σε όλους ότι το Δημόσιο αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως φέουδο, προκειμένου να γίνονται τα ρουσφέτια και να κρατιούνται σε ομηρία οι εργαζόμενοι σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ