Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση στις 30 Νοέμβρη

Με την επισήμανση ότι το νέο χτύπημα στο συνταξιοδοτικό των γυναικών αφορά όλες τις γυναίκες όπου κι αν εργάζονται, συνεδρίασε χτες η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, βάζοντας αγωνιστικό προγραμματισμό για την καλύτερη οργάνωση των εργαζόμενων γυναικών.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στις εργαζόμενες στο Δημόσιο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε φυσικά γίνεται για να αρθούν οι ανισότητες σε βάρος των γυναικών, υπογραμμίστηκε στην εισήγηση. Οπως σημειώθηκε, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι κι οι αγρότες δέχονται την ίδια επίθεση, αλλά τα βάρη που φορτώνει το καπιταλιστικό σύστημα στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι πολλαπλά. «Το πρόβλημα της ανισοτιμίας είναι πρόβλημα της τάξης μας», τονίζει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ και καλεί όλες τις εργαζόμενες να διαλέξουν το δρόμο της αντεπίθεσης και όχι το δρόμο της υποταγής, της λογικής που λέει "εμένα δεν με πιάνει" και διαχωρίζει τους εργαζόμενους.

Η Γραμματεία καλεί τις επιτροπές γυναικών, όπου υπάρχουν, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα στους τόπους δουλειάς, τα ταξικά συνδικάτα να προχωρήσουν σε συγκρότηση γυναικείας επιτροπής, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Η Γραμματεία προχωρά ακόμα στις 30/11 σε συγκέντρωση με θέμα το ασφαλιστικό, καλώντας άντρες και γυναίκες από όλους τους χώρους δουλειάς, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υπουργεία, Νομαρχίες, περιφερειακά γραφεία κ.λπ., περιοδείες και συσκέψεις, κοινές εκδηλώσεις με τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ