Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ: «επιβεβαιώνεται, όσο περνάνε οι μέρες, ότι (...) οι αποφάσεις που θα υποχρεωθεί να πάρει η κυβέρνηση κατά πολύ σκληρότερες των αντίστοιχων που έχουν ληφθεί από άλλες κυβερνήσεις (...) ούτε περιθώρια δισταγμών, ούτε περιθώρια υπαναχωρήσεων υπάρχουν (...) οι αποφάσεις που θα ληφθούν και τα μέτρα που θα δρομολογηθούν θα πρέπει και αποτελεσματικά να είναι, αλλά και τη στήριξη, ή έστω την ανοχή, της μεγάλης πλειονότητας της κοινής γνώμης να έχουν» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: «η κυβέρνηση δεν αρκείται στη σύγκρουση με ειδικές κατηγορίες πολιτών, αλλά προχωρεί σε γενικευμένη κοινωνική σύγκρουση, ανοίγοντας άρον άρον (...) εργασιακές σχέσεις αλλά και ασφαλιστικό. Στο Μέγαρο Μαξίμου κρίνουν ότι είναι προτιμότερο ν ανοίξουν τώρα αυτά τα μέτωπα όσο η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή και η αξιωματική αντιπολίτευση ανύπαρκτη. Πρόκειται ωστόσο για κίνηση υψηλού ρίσκου που εμπεριέχει τον κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης (...) θα μπούμε εκ των πραγμάτων επομένως σε μια φάση ρευστότητας που θα οδηγήσει σε συνολική κρίση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, αλλά και σε αμφισβήτηση της δυνατότητας μονοκομματικών κυβερνήσεων ν' αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΕΧΕΙ ΧΡΥΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: «στον πυρήνα της αντιπαράθεσης βρίσκεται ο κ. Παναγόπουλος, πρόεδρος του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου, της ΓΣΕΕ. Φωτογραφιζόμενος άλλοτε με πένα Mont Blanc και άλλοτε με κομπολόι στις δημόσιες εμφανίσεις του, ο κ. Παναγόπουλος δέχεται βέλη (...) ως "προκλητική περίπτωση" (...) η πρόκληση (...) είναι σαφώς οικονομική: η συμμετοχή του σε πλείστα όσα διοικητικά συμβούλια (...) εκτοξεύει το ετήσιο εισόδημά του σε ποσό που υπολογίζεται άνω των 150.000 ευρώ (...) συμμετέχει στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας (...) η αμοιβή του ανέρχεται σε 80.000 ευρώ τον χρόνο. Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ λαμβάνει μέρος σε ένα από τα πιο ακριβά διοικητικά συμβούλια αυτό της ΔΕΗ αμειβόμενος περίπου με 26.000 ευρώ τον χρόνο. Είναι α' αντιπρόεδρος στον ΟΑΕΔ με ποσό που υπολογίζεται σε 40.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διατηρεί την ιδιότητα του μέλους στην ΟΚΕ της Ευρώπης και αμοιβή για κάθε συνεδρίαση 300 ευρώ την ημέρα πέραν των αεροπορικών εισιτηρίων» (η καταγραφή στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ