Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τον «κοινωνικό διάλογο»

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον «κοινωνικό διάλογο» της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν κατηγορηματικά την πολυχρησιμοποιημένη βιτρίνα του "κοινωνικού διαλόγου" και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους συμμετέχουν σε αυτόν.

Η νέα σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα έχει αποφασιστεί στην ΕΕ εδώ και χρόνια με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ το έλλειμμα, που τώρα χρησιμοποιείται ως άλλοθι, δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Τα Ταμεία άδειασε και συνεχίζει να τα αδειάζει η θρασύτατη ληστεία που υφίστανται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες επί δεκαετίες.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Καμιά αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, καμιά μείωση στις συντάξεις. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Για να έχει η πάλη σήμερα αποτελέσματα, πρέπει τα λαϊκά στρώματα να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Πρέπει να πάρουν πίσω την ψήφο τους με την αγωνιστική τους δράση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ