Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
91 χρόνια ΚΚΕ

Ως «τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής» σαν σήμερα πριν από 91 χρόνια γεννήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σηματοδοτώντας την αφετηρία χειραφέτησης της εργατικής τάξης απ' το κεφάλαιο και τα αστικά κόμματα. Η σημερινή μέρα είναι για τα μέλη και τους φίλους του, για ανθρώπους του μόχθου που τείνουν ευήκοον ους στις θέσεις και την πρότασή του, μέρα γιορτής, περηφάνιας για μια μεστή αγώνων υπέρ του λαού πορεία, μεστή διδαγμάτων - παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες, αλλά και μέρα περισυλλογής για όσα απομένουν να γίνουν, για τα καθήκοντα στα οποία πρέπει να ανταποκριθούμε.

Ενενήντα ένα χρόνια αφειδώλευτης, ακατάπαυστης δράσης, στο πλευρό της εργατικής τάξης, στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση. Στο πλευρό κάθε λαού που αγωνίζεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, από θέσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης. Στο ίδιο μετερίζι και σήμερα το ΚΚΕ παλεύει για τη συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, για τη λαϊκή εξουσία. Ενενήντα ένα χρόνια καθοδηγούμενο απ' την πρωτοπόρα θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, με πρωτοπόρα δράση, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού.

Η ιστορία του Κόμματός μας είναι οδηγός δράσης, για να γίνουμε πιο ικανοί, πιο αποτελεσματικοί μαχητές στον αγώνα για το σοσιαλισμό που δένεται με τους καθημερινούς αγώνες για την απόκρουση των επιθέσεων σε βάρος του λαού, για την απόσπαση μέτρων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες του. Ετσι και μόνο τιμάμε με τον καλύτερο τρόπο τα 91 ηρωικά χρόνια του Κόμματός μας.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων άλλαξαν πολλά. Ενα πράγμα δεν άλλαξε. Η αταλάντευτη αντιπαράθεση με τον ταξικό αντίπαλο, η προσήλωση και η πίστη του Κόμματός μας στην προοπτική μιας κοινωνίας απαλλαγμένης απ' την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η προσπάθεια να εμπνεύσει την εργατική τάξη για την εκπλήρωση της ιστορικής της αποστολής. Τα λάβαρά του δεν τα υπέστειλε ποτέ. Κι αυτό ο ταξικός αντίπαλος όπως και ο οπορτουνισμός δε μας το συγχώρησαν. Δε συγχώρησαν στο ΚΚΕ ότι άντεξε, στάθηκε όρθιο μετά τις αντεπαναστάσεις και τις ανατροπές. Οτι προστάτευσε ως κόρη οφθαλμού την κοσμοθεωρία του και τη στρατηγική της ανατροπής του καπιταλισμού. Οτι επέμεινε να υπερασπίζεται το σοσιαλισμό και την ανωτερότητά του, καταβάλλοντας συγχρόνως προσπάθεια να μελετήσει, να βαθύνει στα αίτια των ανατροπών.

Γι' αυτό και η λυσσασμένη αντικομμουνιστική εκστρατεία, η προσπάθεια να χτυπηθεί η στρατηγική του ΚΚΕ και η τακτική που την υπηρετεί. Αναγνωρίζουν σ' αυτήν τον κίνδυνο. Ανησυχούν γιατί το ΚΚΕ προχωρά μπροστά, ώριμο, ατσαλωμένο με συλλογικά διαμορφωμένες θέσεις και προτάσεις, που βρίσκουν απήχηση στο λαό. Οι ριζοσπαστικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις πυροδοτούνται απ' την πολιτική του πρόταση. Δεν υποτιμάμε την επίθεση του αντιπάλου, επαγρυπνούμε, αλλά με γνώση ότι μπορούμε να την αποκρούσουμε.

Σήμερα, με την αυτοπεποίθηση της υπερενενηντάχρονης δράσης μας, των θέσεών μας, που επιβεβαιώθηκαν απ' τη ζωή, με όπλο τη στρατηγική του ΚΚΕ συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι την ιδεολογική, πολιτική αντεπίθεσή μας. Οικοδομούμε πιο γερούς δεσμούς με την εργατιά, το λαό. Προϋπόθεση για την ισχυροποίηση του Κόμματός μας. Για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος. Για να γράψουμε νέες επαναστατικές σελίδες στην ιστορία της ταξικής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ