Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κουρνιαχτός» εκλογολογίας

Σκόπιμη σύγχυση και μπόλικο κουρνιαχτό προκαλεί η κυβέρνηση γύρω από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, φροντίζοντας ωστόσο να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Επίσημα η κυβέρνηση συνεχίζει, ως οφείλει, να διαψεύδει «κατηγορηματικά» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά την ίδια στιγμή μια σειρά στελεχών εκπέμπουν διαφορετικά μηνύματα και ο κομματικός μηχανισμός μπαίνει σε κινητοποίηση στο όνομα των ευρωεκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε τη δημιουργία προεκλογικού κλίματος, φροντίζοντας να βγάλει «απέξω» τα στελέχη της κυβέρνησης. «Οποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εκλογικό ή προεκλογικό κλίμα, δεν έχουν καμία βάση για να το κάνουν. Και αυτοί που δημιουργούν ή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κλίμα, δεν είναι η κυβέρνηση», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει το «κλίμα εκλογών» που κυριαρχούσε στα χτεσινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Από την άλλη ο Λ. Ζαγορίτης, που χτες προήδρευσε συσκέψεων στη Ρηγίλλης με θέμα την προετοιμασία των ευρωεκλογών, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, με τα σημερινά δεδομένα»... Κληθείς να σχολιάσει (στο «Σίτι 99,5») την τελευταία κρίσιμη «προσθήκη», παρέπεμψε στην προεδρική εκλογή την άνοιξη του 2010. «Υπάρχουν ζητήματα τα οποία δεν εξαρτώνται από μας, όπως είναι για παράδειγμα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», διευκρίνισε. Στην προσπάθειά του να πείσει ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές τους επόμενους μήνες επικαλέστηκε το επιχείρημα: «Οταν η χώρα προσπαθεί να θωρακιστεί για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που μας έρχονται από τη διεθνή οικονομική κρίση, η προεκλογική περίοδος δεν είναι ό,τι το καλύτερο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γ. Τραγάκης, όταν ρωτήθηκε (στον «Αλφα 9,89») αν θα ήταν ολέθριο σφάλμα να πάμε σε εθνικές εκλογές πριν τις ευρωεκλογές, απάντησε με νόημα: «Ολέθρια σφάλματα δεν υπάρχουν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να κάνει εκλογές πριν τις ευρωεκλογές και δεν έχει και κανένα λόγο να το κάνει αυτό». Περισσότερο «ρεαλιστής» ο βουλευτής Γ. Σαλαγκούδης, άφησε να εννοηθεί ότι πρόωρες εκλογές σημαίνει απώλεια εξουσίας για τη ΝΔ. «Ετσι ακριβώς όπως είναι, να πάμε σε εκλογές για να πετύχουμε τι;», αναρωτήθηκε (στον «Αθήνα 9,84»), και συμπλήρωσε: «Μια κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, ένα κόμμα εν πάση περιπτώσει, το κυβερνών το οποίο έχει στα χέρια του την κυβέρνηση, θέλει να την εγκαταλείψει;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ