Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ουδετερότητα»

Σήμερα συμπληρώνονται 20 μέρες από την έναρξη του ναζιστικού εγκλήματος που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα. Τα επίσημα στοιχεία, μέχρι χτες, έκαναν λόγο για 1.010 νεκρούς Παλαιστίνιους (τα 2/3 παιδιά, γυναίκες και άμαχος πληθυσμός), πάνω από 4.500 τραυματίες και 90.000 εκτοπισμένους.

*

Χτες επίσης ο βουλευτής του Ισραήλ, ο «κύριος» Λίμπερμαν, δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να πράξει με τους Παλαιστίνιους ό,τι έπραξαν οι Αμερικανοί με τους Γιαπωνέζους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δηλαδή να τους εξαφανίσει κάνοντας χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Παλαιστίνης! Λίγο νωρίτερα ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε ζητήσει να σταματήσει ο πόλεμος απευθύνοντας σύσταση «και στις δυο πλευρές»!

*

Πρόκειται μάλλον για ένα νέο είδος «ουδετερότητας», εκείνο που αρμόζει στη «Νέα Τάξη», η οποία εξισώνει τις σφεντόνες του κατακτημένου, με τα F-16 του κατακτητή. Μια «ουδετερότητα» που δεν απέχει πολύ από αυτό που περιέγραφε ο Αριστοτέλης στην «Αθηναίων Πολιτεία», όταν και σημείωνε πως ο Σόλωνας κατήγγελε στην εποχή του πως όταν μένει κανείς αμέτοχος και «ουδέτερος» σε θέματα ζωής και θανάτου θα πρέπει να θεωρείται άτιμος!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ