Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΕΛ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δολοφονικός και άνισος πόλεμος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στη Λευκωσία επέστρεψε την Τρίτη το βράδυ η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, που επισκέφθηκε το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, με επικεφαλής την Σκεύη Κουκουμά, μέλος της ΚΕ του κόμματος και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και τον Χρίστο Χριστοφίδη, επίσης μέλος της ΚΕ του κόμματος και ΓΓ της ΕΔΟΝ.

Σε δηλώσεις του ο Χρ. Χριστοφίδης τόνισε πως ανάμεσα στους Παλαιστινίους υπάρχει ανησυχία για τη στάση της ΕΕ στον πόλεμο, γεγονός που επιτείνεται από την τοποθέτηση της Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ, «η οποία ουσιαστικά δικαιολόγησε τις ισραηλινές επιθέσεις», και την προσπάθεια της Τσεχικής Προεδρίας για αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ - Ισραήλ. Κλείνοντας ο ΓΓ της ΕΔΟΝ υπογράμμισε: «Αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση δε φτάνει να σταματήσει η ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα. Θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση του παλαιστινιακού προβλήματος».

Αντίστοιχη ήταν και η περιγραφή του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Κυριάκου Τριανταφυλλίδη, που επίσης βρέθηκε στη Μέση Ανατολή, με αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος τόνισε: «Οι Παλαιστίνιοι είναι εγκλωβισμένοι στη Γάζα και βομβαρδίζονται ανηλεώς». Οπως σημείωσε, «οι βομβαρδισμοί γίνονται αδιακρίτως και κατά τη διάρκεια του τρίωρου της εκεχειρίας γίναμε και εμείς μάρτυρες των συνεπειών ενός δολοφονικού και άνισου πολέμου», υπογραμμίζοντας ότι έχει καταλυθεί κάθε έννοια δικαίου, ότι η περιοχή βομβαρδίζεται ακόμη και στο τρίωρο της εκεχειρίας και ότι, αυτή τη στιγμή, στη Γάζα συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό: Οσοι είναι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να βγουν από την περιοχή και είναι καταδικασμένοι να μείνουν εκεί και να πεθάνουν.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Κ. Τριανταφυλλίδης χαρακτήρισε τη «Χαμάς» ως μία πρόφαση που χρησιμοποιήθηκε για την ισραηλινή εισβολή, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία και ζήτησε την άμεση παύση της αναβάθμισης των σχέσεων ΕΕ - Ισραήλ, διακοπή των εμπορικών σχέσεων και να σταματήσει τώρα ο πόλεμος, επισημαίνοντας την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ