Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Προσφορά ζωής στον παλαιστινιακό λαό

Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση η συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων σε όλη τη χώρα

Μέλη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχτές στην Πρυτανεία

Motion Team

Μέλη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχτές στην Πρυτανεία
Μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στους εργαζόμενους συναντά η πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου να συγκεντρώσει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα για το λαό της Παλαιστίνης. Από το πλήθος των προσφορών, ξεχωρίζει η κατάθεση χτες στο ΠΑΜΕ του ποσού των 230 ευρώ από τους εργαζόμενους του εστιατορίου Burgy στον Κορυδαλλό, που πρόσφεραν από το υστέρημά τους για την αγορά φαρμάκων. Η συγκέντρωση υλικού πρώτης ανάγκης και χρημάτων για το λαό της Παλαιστίνης συνεχίζεται καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 210.3301.842), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Χρήματα συγκεντρώνουν από κοινού και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Τα χρήματα κατατίθενται στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συγκεντρώνει κουβέρτες και φάρμακα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Σουρή 2, ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και τις ώρες 2 μ.μ. έως 9 μ.μ. Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ και οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης προχωρούν και στη συγκέντρωση χρημάτων, στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.

Σε όλη τη χώρα
  • Φαρμακευτικό υλικό και χρήματα συγκεντρώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (2ος όροφος, 8 π.μ. - 2 μ.μ.), ενώ η κατάθεση χρημάτων γίνεται σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, με αριθμό 397/29611051 (αντιστοιχεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας).
  • Φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, κάθε απόγευμα από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου, στον 4ο όροφο του ΕΚΠ.
  • Φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες κλπ.), είδη ρουχισμού (κουβέρτες κλπ.) συγκεντρώνουν μαζικοί φορείς του Ηρακλείου καθημερινά, στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων (7 - 9 μ.μ., ΕΚΗ) και στα γραφεία του Σωματείου των Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα, καθημερινά, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Ευγενίδου 5, 1ος όροφος), 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης συγκεντρώνει φαρμακευτικά είδη πρώτων βοηθειών, 8 π.μ. - 2 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΚΙ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό και ρουχισμό καθημερινά, τις ώρες 8 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
  • Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας συγκεντρώνει φαρμακευτικό υλικό, καθώς και χρήματα στον αριθμό λογαριασμού 347/29600014 της Εθνικής Τράπεζας.
  • Ο Δήμος Νίκαιας και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής προτίθεται να συγκεντρώσει φαρμακευτικό υλικό, στον 3ο όροφο του νέου δημαρχείου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210.4278.136, 210.4278.133 και 210.4278.132.
  • Ο Δήμος Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες, και καλεί όλους τους Πολιχνιώτες στο πάνδημο συλλαλητήριο αλληλεγγύης αύριο, Πέμπτη 15 του Γενάρη, στις 6 μ.μ., στον Πεζόδρομο Αγίου Παντελεήμονα.
  • Χρήματα, κουβέρτες και φάρμακα συγκεντρώνουν το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, η Επιτροπή Αγώνα των Οικοδόμων, η Επιτροπή Ειρήνης Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων της ΕΑ και του ΔΣΕ. Το υλικό συγκεντρώνεται στο 2ο όροφο του ΕΚ Λιβαδειάς, στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθημερινά από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και το Σάββατο από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και θα παραδοθεί στους αντιπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής στις 23 του Γενάρη, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
  • Χρήματα και φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Συντονιστικό Φορέων Ν. Σμύρνης. Τα χρήματα κατατίθενται στο λογαριασμό 11629603975 που έχει ανοίξει η ΕΕΔΥΕ στην Εθνική Τράπεζα. Το φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνεται στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Ομήρου 4).
Συναυλία στο Ηράκλειο

Χθες το απόγευμα, με τη συμμετοχή πλήθους μουσικών και ηθοποιών που απήγγειλαν ποίηση, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η συναυλία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσαν στον κινηματογράφο «ΑΣΤΟΡΙΑ» από κοινού η Επιτροπή Ειρήνης, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς του νομού. Οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος ήταν οι Αβυσσινός Κώστας, Ross Daly, Κέλλυ Θωμά, Κασσωτάκης Γιάννης, Κουβίδη Ελένη, Efren Lopez, Κωστής Μουδάτσος και το συγκρότημα «Κάλεσμα της άγριας φύσης», Παξιμαδάκης Γιάννης, Σταυρακάκης Βασίλης.

Ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Διαμαντής Αντώνης, Στάρρας Ηλίας, Ποπτέσιν Μίρα, Κουτσάκη Ειρήνη, Σαριτσάμη Μαρία, Βαρδαλαχάκης Δημήτρης, Καλιχριστιανάκη Τόνια, Δράκου Εφη και Λυκουρίνα Αυγουστίνα. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Φιλίπ Ταχα και η Μπαργουθ Νάντια, εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ηρακλείου, καθώς και ο Κώστας Μωυσάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου.

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σήμερα Πέμπτη από το ΠΑΜΕ και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος είναι και οι παρακάτω:

  • Σε εκδήλωση αλληλεγγύης καλεί στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Γαρδένιας, στου Ζωγράφου, η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας.
  • Πικετοφορία διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, στις 6 μ.μ. από το τέρμα της οδού Τσαλδάρη (Αμφιάλη). Επίσης, η Εστία της Γυναίκας Περάματος και η Ενωση Γονέων Περάματος διοργανώνουν πικετοφορία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία ΟΣΕ Λουτρακίου, στις 6 μ.μ.
  • Πικετοφορία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Νέου Ηρακλείου. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει καθοριστεί στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Τρία Αστέρια», απ' όπου οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς το σταθμό του ΗΣΑΠ.
  • Στην Ημαθία, το ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και η ΠΕΑΕΑ καλούν σε συγκέντρωση και πικετοφορία, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας και αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στην Πλ. Ωρολογίου της Βέροιας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί σε συγκέντρωση, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Λαού της Αμφισσας.
  • Στο Κιλκίς, το ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Σύλλογος Γυναικών διοργανώνουν συγκέντρωση και συναυλία στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης.

Την Τρίτη 20 Γενάρη, συγκέντρωση διοργανώνουν η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με κατεύθυνση την πλατεία Πυθαγόρα. Την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης εκφράζουν με ψηφίσματά τους το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, ο Σύλλογος Φαρακλάδων η «Εύγερος» Κεφαλονιάς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ