Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
Ευρωπαϊκό φακέλωμα ακόμη και των παιδιών

Συνένοχο είναι πλέον το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο φακέλωμα των παιδιών, μετά και την έγκριση της σχετικής έκθεσης, αναφορικά με τη συλλογή και αποθήκευση και καταχώριση βιομετρικών δεδομένων στα διαβατήρια των κρατών - μελών της ΕΕ, με αφορμή την προστασία από την «τρομοκρατία». Η έκθεση εγκρίθηκε με 594 ψήφους, 51 κατά και 37 αποχές. Υπέρ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά του ΚΚΕ και την αποχή επέλεξε ο ΣΥΝ.

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι «ακόμη και τα παιδιά πρέπει να φακελώνονται γιατί θεωρούνται εν δυνάμει επικίνδυνα για την ΕΕ! Αυτή είναι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. H μόνη διαφορά μεταξύ της πρότασης Οδηγίας και του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκεται στην ηλικία που ένα παιδί θεωρείται επικίνδυνο».

Οπως σημείωσε ο Θ. Παφίλης, «η Επιτροπή θεωρεί ότι τα παιδιά γίνονται επικίνδυνα στα έξι τους χρόνια (!) και γι' αυτό από την ηλικία αυτή πρέπει να δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία να ενσωματώνονται σε ατομικά διαβατήρια. Αντίθετα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας τη ..."δημοκρατική ευαισθησία του", θεωρεί ότι τα παιδιά πρέπει να φακελώνονται από λίγο μεγαλύτερη ηλικία, δηλαδή από 12 ετών»!

Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι «η απαράδεκτη αυτή Οδηγία, που εγκρίθηκε από τους υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνιστά αναπόφευκτο αποτέλεσμα της έξαλλης "αντιτρομοκρατικής" πολιτικής της ΕΕ, η οποία για να θωρακίσει ουσιαστικά την κυριαρχία του κεφαλαίου απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, βαφτίζει επικίνδυνα ακόμη και τα παιδιά. Φαίνεται ότι η ΕΕ αξιοποιεί κατάλληλα την εμπειρία του ισραηλινού στρατού που υπερασπίζεται την "ασφάλεια" του ισραηλινού κράτους από τους Παλαιστίνιους "τρομοκράτες" σφαγιάζοντας τούτη την ώρα στη Γάζα αμέτρητα παιδιά. Αραγε τα δολοφονημένα Παλαιστινόπουλα είναι έξι ή δώδεκα χρόνων;».

Κλείνοντας ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών, που παραβιάζουν βάναυσα τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, αντιπροσωπεύουν την πιο σκληρή κρατική τρομοκρατία σε βάρος των λαών. H ΕΕ δεν αλλάζει, δε βελτιώνεται, δεν μπορεί να αποκτήσει "κοινωνικό πρόσωπο", μονάχα ανατρέπεται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ