Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα γίνει το λιμάνι ορμητήριο

*

Ηχηρό αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν να μετατραπεί το λιμάνι στο Πλατυγιάλι του Αστακού σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, πως θα παλέψουν με κάθε μέσο και τρόπο να μην δοθεί σπιθαμή γης στους φονιάδες των λαών, έστειλαν κομμουνιστές και κομμουνίστριες, η νεολαία της ΚΝΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο του λιμανιού, με εκπροσώπους του οποίου πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Με συνθήματα αναγραμμένα σε τοίχους γύρω από το λιμάνι, απαίτησαν «να μην δοθεί ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού». Οι διαδηλωτές με υψωμένες τις σημαίες του ΚΚΕ δίπλα σε αυτές της Παλαιστίνης, με «βροχή» αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «στους ιμπεριαλιστές καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «στην Παλαιστίνη δολοφονούν και ΗΠΑ - Ευρώπη χειροκροτούν», εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Καταδίκασαν το δικομματικό «φερέφωνο» του ιμπεριαλισμού στη χώρα. Με τη δυναμική τους παρουσία έστειλαν ένα βροντερό «όχι» στο μακέλεμα των λαών από τους ιμπεριαλιστές, κάλεσαν σε ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης για να αποτρέψουν τα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.


*

«Η σημερινή μας εδώ παρουσία διατρανώνει την αντίθεσή μας στο να γίνει αυτό το λιμάνι ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστές. Η πρώτη νίκη ήρθε. Ανέστειλαν οι Αμερικάνοι τη φορτοεκφόρτωση του πολεμικού υλικού. Τους διαβεβαιώνουμε ότι δε θα τους αφήσουμε σε ησυχία. Δεν πρόκειται να δώσουμε γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών», είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης. «Το λιμάνι του Αστακού, συμπλήρωσε, είναι λαϊκή περιουσία και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μείνει λαϊκή περιουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να κλείσει η Σούδα, καμία εμπλοκή στο μακελειό του παλαιστινιακού λαού(2023-10-20 00:00:00.0)
«Λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»(2021-06-01 00:00:00.0)
Ελλιμενισμός δυο νέων πλοίων που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές αποστολές(2009-05-12 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικός πυρετός(2009-01-17 00:00:00.0)
Ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων η χώρα μας(2009-01-13 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση(2008-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ