Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σήμερα η εκδήλωση για την Παλαιστίνη

Με ένα τετράδιο στο οποίο οι Ελληνες μαθητές θα ζωγραφίσουν και θα γράψουν για τους μικρούς Παλαιστίνιους συμμαθητές τους, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

Το εξώφυλλο ενός από τα τετράδια που θα μοιράσει στα σχολεία ο Δήμος Νίκαιας
Το εξώφυλλο ενός από τα τετράδια που θα μοιράσει στα σχολεία ο Δήμος Νίκαιας
Εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό με τίτλο «Οι Νέοι της Νίκαιας τραγουδούν για τα παιδιά στην Παλαιστίνη» διοργανώνει σήμερα Πέμπτη στις 7μ.μ., ο Δήμος Νίκαιας. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή των μαθητών, των καθηγητών, της Ενωσης Γονέων και δεκάδων μαζικών φορέων της πόλης, θα γίνει στην Ενωση Σμυρναίων (28ης Οκτωβρίου και Π. Νικολαΐδη). Τη συγκέντρωση θα χαιρετίσει ο σύμβουλος της πρεσβείας της Παλαιστίνης Zaki Qudaih. Μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία.

Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του Δήμου Νίκαιας δεν ολοκληρώνονται με τη σημερινή εκδήλωση. Το αντίθετο μάλιστα. Συνεχίζονται και παίρνουν διάφορες μορφές. Οπως η έκδοση ενός τετραδίου, που τις επόμενες μέρες θα ενώσει Ελληνες και Παλαιστίνιους μαθητές. Οι μαθητές στα σχολεία της Νίκαιας, θα πάρουν στα χέρια τους τα εικονογραφημένα τετράδια που θα τους μοιράσει ο Δήμος. θα ζωγραφίσουν, θα γράψουν, θ' απευθυνθούν με εικόνες και λόγια στα παιδιά της αβάσταχτης κατοχής, στα παιδιά του πολέμου. Θα τους εκφράσουν την αγάπη, τη συμπαράσταση, για να τους δώσουν κουράγιο, για να εκπληρώσουν τους πόθους, τα όνειρά τους, για ελεύθερη κι ανεξάρτητη πατρίδα.

Τα παιδιά της Παλαιστίνης, «τα ώριμα αυτά παιδιά», θα νιώσουν, από τη δική τους πλευρά, την έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού τους. Η δημοτική αρχή θα συγκεντρώσει τα τετράδια και θα τα στείλει στην Παλαιστίνη, μαζί με τους πιο ζεστούς χαιρετισμούς στον περήφανο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει πατρίδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ