Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σαν αστυνομικό θέμα την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση

Αστυνομικό θέμα επιμένει να θεωρεί η κυβέρνηση τη δολοφονική απόπειρα κατά του μαθητή Γιώργου Παπλωματά στο Περιστέρι, συνεχίζοντας την τακτική της υποβάθμισης της υπόθεσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμπε μονότονα χτες στις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., αρνούμενος πεισματικά να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που έχουν προκύψει από τη στάση που τήρησε η ηγεσία της Αστυνομίας. «Για τα θέματα της Αστυνομίας να απευθυνθείτε στην Αστυνομία», ήταν η διαρκώς επαναλαμβανόμενη απάντηση του Ευ. Αντώναρου, όταν κλήθηκε από τον «Ρ» να εξηγήσει τη στάση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., που από την πρώτη στιγμή έσπευσε να παρουσιάσει ως τυχαίο και ασήμαντο περιστατικό τη δολοφονική απόπειρα.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, παραπέμποντας στη δήλωση που έκανε ο Πρ. Παυλόπουλος, μετά την προχτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Γενικότερα, πάντως, η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως την ΕΛ.ΑΣ., φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων ως θέμα που εμπίπτει στα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. «Αυτά είναι επιχειρησιακά θέματα, τα οποία χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία», είπε ο Ευ. Αντώναρος, όταν ρωτήθηκε αν θα ληφθούν «πιο σκληρά μέτρα ώστε να επανέλθει η έννομη τάξη...».

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη κυκλοφορούν τη θεωρία της «αποσταθεροποίησης» από διάφορα εγχώρια και ξένα κέντρα. «Εχει δοθεί η εντύπωση ότι κάποιοι κύκλοι επιδιώκουν την ένταση και την αναταραχή, την ανατροπή της δημοκρατικής και της κοινωνικής ομαλότητας στη χώρα», δήλωσε χτες (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ), ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρ. Λυκουρέτζος, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι «δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε τίποτα περισσότερο, πέρα από τις εντυπώσεις τις οποίες κι εμείς εισπράττουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να τις παρακολουθήσουμε». Παράλληλα, επέκρινε πολιτικές δυνάμεις, επειδή εμποδίζουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της: «Την αστυνομία, πολλές φορές, πάλι συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις την έχουν εμποδίσει να κάνει τη δουλειά της, όταν με πολλή άνεση τη σπιλώνουν, όταν με πολύ μεγάλη άνεση ακούγονται προτάσεις του τύπου: "να καταργηθούν τα ΜΑΤ"», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινούν οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Αλκη(2022-02-09 00:00:00.0)
Δε γνωρίζει κανείς τους τον υπεύθυνο(2008-12-19 00:00:00.0)
Συναίνεση και πυγμή για «μεταρρυθμίσεις»(2008-12-18 00:00:00.0)
Αποδοκιμάζει τη βία σε βάρος του(2008-10-23 00:00:00.0)
«Παρούσα» στις επεμβάσεις(2008-02-08 00:00:00.0)
Μερική «αναδίπλωση» για την αστυνομική βία(2006-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ