Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ: «Προκάλεσε οδυνηρή εντύπωση το γεγονός ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου ενόχλησαν τόσο τη Συμπολίτευση όσο και την Αξιωματική Αντιπολίτευση - λες και ήταν υποχρεωτικό και τα δύο αυτά κόμματα να υιοθετήσουν τις προτάσεις των βιομηχάνων (...) ποια ήταν τα ενοχλητικά; (...) ότι τα προγράμματα των μεγάλων κομμάτων δεν έχουν σημαντικές διαφορές "και αν βάλουν τα προγράμματά τους το ένα πάνω στο άλλο σε πολλά σημεία δεν ξεχωρίζουν" (...) αν είχαν ενοχληθεί οι χαμηλόμισθοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα και οι οπαδοί της παραδοσιακής Αριστεράς, κάπου θα είχαν δίκιο, διότι, τέτοιου είδους παραινέσεις από έναν ταξικό τους αντίπαλο θα ηχούσαν, ενδεχομένως υποκριτικά στα αφτιά τους (...) τα κόμματα εξουσίας, όμως; Γιατί ενοχλήθηκαν; (...) η δήθεν διαφορετικότητα που προπαγανδίζουν υπάρχει μόνο για την προσέλκυση των αφελών» (ο Χρ. Θεοχαράτος στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ: «Καθόμαστε σε μια πυριτιδαποθήκη σημειώνει η κοινωνιολόγος Ιζαμπέλ Σομιέ στη Λιμπερασιόν. Στη διάρκεια των δεκαετιών του '80 και του '90 θάψαμε την εργατική τάξη, δεν υπήρχε πια, μας είχε καταλάβει η μακαριότητα του τέλους των τάξεων. Και ξαφνικά, στα τέλη της δεκαετίας του '90 είδαμε πολύ σκληρές συγκρούσεις, εργάτες να απειλούν να ανατινάξουν τα εργοστάσιά τους ή να μολύνουν ένα ποτάμι. Οταν εκφράζεσαι με βίαιο τρόπο, σε βλέπουν περισσότεροι. Τα συνδικάτα και τα κόμματα έχουν χάσει εδώ και χρόνια τη δύναμή τους, μπορεί να οργανώνουν κινητοποιήσεις, αλλά οι μεταρρυθμίσεις έτσι κι αλλιώς περνάνε. Ορισμένοι νέοι στρέφονται λοιπόν προς την άμεση δράση. Οταν δεν έχεις διέξοδο ούτε ελπίδα σπας βιτρίνες και πετάς πέτρες στην αστυνομία» (στα ΝΕΑ).

ΟΥΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ: «"Χτυπήθηκε ο Γιωργάκης"! "Ποιος;". "Ο Γιωργάκης της Μίνας και του Κώστα". "Πώς, τι;" (...) "Σκοτώνουν τα παιδιά μας, ποιοι, γιατί;" (...) είναι φανερό πως κάποιοι ανεγκέφαλοι νομίζουν ότι μπορούν να καταστείλουν την εξέγερση με το φόβο και τα χημικά (...) κάποιοι δημιουργούν τις συνθήκες για νέες δολοφονίες παιδιών. Εχουμε να κάνουμε με διεστραμμένους ανθρώπους που μισούν παιδιά» (ο Γ. Χ. Παπασωτηρίου στη ΒΡΑΔΥΝΗ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολλανδική εξαχρείωση και ...παιδόφιλοι(2012-05-18 00:00:00.0)
Αυτό που ενοχλεί είναι η θέση μας για ανυπακοή και απειθαρχία(2007-06-28 00:00:00.0)
Ετοιμάζεται ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ειδικά επεξεργασμένη(2007-06-28 00:00:00.0)
Λ(ούμπεν) Α(νεγκέφαλος) Ο(μοαίματος) Σ(υρφετός)(2007-06-10 00:00:00.0)
Σου εύχομαι να ζήσεις(2007-03-18 00:00:00.0)
Κόντρα στην Εθνική Αντίσταση(1996-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ