Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Η αντιιμπεριαλιστική δράση δε δικάζεται

Αθώος κρίθηκε, χτες, ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που δικαζόταν για τη συμμετοχή του στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις στα Χανιά

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιώργος Νταγκουνάκης, χτες το πρωί, όπου δικαζόταν με τις αβάσιμες κατηγορίες που θέλησαν να αποδώσουν (επειδή πρωτοστάτησε σε αντιιμπεριαλιστική - αντιΝΑΤΟική - αντιβασική εκδήλωση πριν από 4 χρόνια στα Χανιά), για, δήθεν, διατάραξη κοινής ησυχίας και βιαιοπραγίες. Στην πραγματικότητα ήταν μια προσπάθεια ποινικοποίησης και δίωξης της πολιτικής δράσης, απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό και μαζικό κίνημα.

Να θυμίσουμε ότι επρόκειτο για δίκη εξ αναβολής από τις 9/5/2008. Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ δικαζόταν γιατί στις 7/2/04 συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία στη Σούδα του αεροπλανοφόρου «Τζ. Ουάσιγκτον» και των Αμερικάνων φονιάδων που έφερε στην πόλη των Χανίων για «ξεκούραση» από το Ιράκ. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή και τη φιέστα που είχε στήσει η δημοτική αρχή Χανίων με Αμερικανούς στρατιώτες για... καλλωπισμό κεντρικής πλατείας της πόλης, παράσταση που προκαλούσε τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του χανιώτικου λαού.

Εξερχόμενος από την αίθουσα του δικαστηρίου ο Γιώργος Νταγκουνάκης επισήμανε με δηλώσεις του: «Εγινε καθαρό και μέσα από την ακροαματική διαδικασία, ότι η όλη προσπάθεια, επί της ουσίας, είχε να κάνει με την ποινικοποίηση της πολιτικής και μαζικής δράσης. Μια δράση που, όπως υπογραμμίσαμε, το ΚΚΕ επί 90 χρόνια σταθερά χωρίς ταλαντεύσεις οργανώνει δημόσια, φανερά, χωρίς κουκούλες και τυφλά χτυπήματα και η οποία βεβαίως και θα συνεχιστεί παρ' όλες τις προσπάθειες που γίνονταν, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, ώστε αυτή η δράση να περιοριστεί».

«Ας το πάρουν χαμπάρι καλά όλοι ετούτοι που σκέφτηκαν και μεθόδευσαν αυτή τη διαδικασία. Το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, το αντιιμπεριαλιστικό, το αντιβασικό, αντιΝΑΤΟικό και στα Χανιά και στη χώρα ολόκληρη όχι μόνο δε θα "τα διπλώσει" αλλά με νέα δύναμη θα συνεχίσει μέχρι το ξερίζωμα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων και των πολιτικών και άλλων υποστηρικτών τους στον τόπο μας», τόνισε.

Επίσης, με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, Αλέκος Μαρινάκης, σημείωσε ότι στο πρόσωπο του Γιώργου Νταγκουνάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, δικαζόταν το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα του Ν. Χανίων. Ηταν μια δίκη που στρεφόταν ενάντια στη φιλειρηνική δράση του ΚΚΕ την περίοδο του πολέμου στο Ιράκ, είπε χαρακτηριστικά.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από την πρώτη στιγμή που είχε γίνει γνωστό ότι το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιώργος Νταγκουνάκης καλείται σε δίκη για την πολιτική και αντιιμπεριαλιστική δράση, πλήθος συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων από τα Χανιά αλλά και ολόκληρη την Κρήτη με ανακοινώσεις τους είχαν καταδικάσει το γεγονός εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους και δηλώνοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζουν τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες(2008-12-16 00:00:00.0)
Ποινικοποιούν την αντιιμπεριαλιστική δράση(2008-05-06 00:00:00.0)
Πολύτιμα τα διδάγματα του ΔΣΕ(2006-12-15 00:00:00.0)
Οχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης(2004-11-19 00:00:00.0)
Παγκρήτιος συναγερμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής(2003-03-28 00:00:00.0)
Βαλκανικό «αντιΝΑΤΟικό Κέντρο» εν δράσει!(2000-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ