Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τους επιχειρηματίες του τουρισμού

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τέτοια χαρά είχαν πολλά χρόνια να πάρουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού. Και δεν έχουν άδικο, αφού ουκ ολίγα τους εξασφαλίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, χτυπώντας ταυτόχρονα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο.

Δεν είναι και λίγο για τον εργαζόμενο να πληρώνει ουσιαστικά τον εργοδότη του για να δουλέψει σ' αυτόν, όπως θα συμβεί με την επιδότηση των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ για να απασχολούν το εποχικό προσωπικό και τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου!

Στο μεταξύ, άρχισε να ανοίγει κι άλλο η «όρεξη». Χτες συναντήθηκαν με τον Α. Σπηλιωτόπουλο οι εκπρόσωποι των χιονοδρομικών κέντρων που ζήτησαν να λυθούν «λειτουργικά ζητήματα» και ενίσχυση της δουλιάς τους από το υπουργείο Παιδείας με... επισκέψεις μαθητών.

Οσο για τα μέτρα, στη λίστα των... ευγνωμονούντων προστέθηκαν χτες οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και η Ομοσπονδία Εστιατόρων, οι οποίοι είχαν άχτι το τέλος παρεπιδημούντων, που θα μειωθεί στο 0,5%. Αλλά ας μη χαίρονται πολύ οι «μικροί» του τουρισμού. Αν πιστεύουν ότι η «πίτα» θα μοιραστεί αναλογικά, θα απογοητευτούν, αφού η τουριστική πολιτική της κυβέρνησης ευνοεί συστηματικά τους μεγάλους και επιδιώκει «ποιοτικές» υπηρεσίες, δηλαδή μεγάλες επενδύσεις. Αλλο ένα δείγμα για αυτό που συνεχώς πρέπει να τους απασχολεί. Οτι ο αντίπαλος είναι το μεγάλο κεφάλαιο και έχουν συμφέρον να διεκδικούν ενάντιά του και ενάντια στην πολιτική που το ενισχύει. Μαζί με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ