Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
«Ανούσιος» καυγάς για τη ... σταθερότητα

Ανούσιος δικομματικός καυγάς έχει ξεσπάσει με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τους δύο μονομάχους να επιχειρούν να αποκομίσουν πολιτικά και εκλογικά οφέλη ο καθένας για τον πλευρό του.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ως «ανεύθυνη» δύναμη που δε συμβάλει στη σταθερότητα, ενώ χρησιμοποιεί διγλωσσία απέναντι στα φαινόμενα «τυφλής βίας». Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ψηφοθηρική τακτική του, εξαπολύοντας φραστικά πυρά κατά της κυβέρνησης για αυταρχισμό, επιχειρώντας να προκαλέσει συνειρμούς για την «παλαιά Δεξιά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε χτες τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι με τις συνεντεύξεις που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα σε ΜΜΕ του εξωτερικού «κατασυκοφαντεί τη χώρα του», ενώ την ίδια στιγμή «αποφεύγει να καταδικάσει άμεσα, ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα τους εκφραστές της βίας». Μάλιστα, ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να «αποκηρύξει κάθετα» ανακοίνωση που είχε εκδώσει για τα προχτεσινά επεισόδια. Η εξήγηση που έδωσε για τα παραπάνω ο Ευ. Αντώναρος κινήθηκε σε υψηλούς τόνους: «Δεν τους ενδιαφέρει η σταθερότητα. Δεν τους ενδιαφέρει η εσωτερική ηρεμία. Τυφλωμένοι από τη βουλιμία για την εξουσία - και το επαναλαμβάνω, βουλιμία για την εξουσία - νοιάζονται μόνο για το πώς θα επανακτήσουν αυτήν την εξουσία, με κάθε θυσία, έστω και σε βάρος της χώρας. Μια εξουσία που τόσο βάναυσα κακοδιαχειρίστηκαν για 20 ολόκληρα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Συντηρώντας το δικομματικό καυγά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι «μοιράζει παντού ευθύνες, χωρίς ποτέ να αναλαμβάνει τις δικές της», και σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει τα «αντιδεξιά αντανακλαστικά» του κομματικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος σημείωσε: «Σε λίγο θα μας ζητούν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος, εξάλλου, στον όρο «βουλιμικοί», που χρησιμοποίησε ο Ευάγ. Αντώναρος, ανέφερε ότι «βουλιμικοί είναι εκείνοι που αγκιστρώνονται στην εξουσία, γιατί την απομυζούν σε βάρος του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ