Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς εάν θα παρέμβουν για να ανακληθεί η απόφαση του Γ. Γρ. Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στο Δ.Δ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου Ν. Λάρισας, τι μέτρα θα πάρουν για τον εμπλουτισμό και την προστασία των υδάτων που σχετίζονται με τον Τιταρήσιο ποταμό και εάν η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συνολική πολιτική της για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Λίλα Καφαντάρη ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό ποιο είναι το προγραμματισμένο για το 2008 και 2009 έργο της «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ» (ΕΑΧΑ ΑΕ) (το οποίο και δεν καλύπτεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ που χρηματοδοτεί την ΕΑΧΑ ΑΕ), που να δικαιολογεί τη χρηματοδότησή της από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠΑ); Και καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλους τους ισολογισμούς του «Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού ΑΕ» από την ίδρυσή του έως σήμερα, καθώς και αναλυτικά μέσα σε όλη αυτή τη δεκαετία τις οικονομικές του σχέσεις τόσο με το Υπουργείο Πολιτισμού ή με άλλους δημόσιους φορείς, καθώς και με ιδιώτες σχετικά με αναθέσεις έργων, δαπάνες κλπ.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να μην παραχωρηθεί κανένα μέρος της έκτασης του δάσους Μορέλα στην Πεύκη σε οποιοδήποτε ιδιώτη και να παραμείνει ολόκληρο ως δασική έκταση στη χρήση του λαού και των εργαζομένων.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για την απόσυρση των ΜΑΤ από την Κέρκυρα που και μόνο με την παρουσία τους προκαλούν τον κερκυραϊκό λαό και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την επαναχωροθέτηση των ΧΥΤΑ και γενικότερα για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ