Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10202

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Η κατάθεση της Πρότασης Νόμου από το ΚΚΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται σε μια περίοδο που εξελίσσεται η οικονομική κρίση και πιο καθαρά παρά ποτέ διακρίνονται οι συνέπειες από το διαχρονικό τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προς όφελος του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6   -   7

Χαρίζουν αμύθητο ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και τεράστια φτώχεια στο λαό

ΚΚΕ: Η εργατική τάξη, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλο είναι το ψέμα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη των δικών τους αναγκών

  • Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν την κρατική χρηματοδότηση και στήριξη του τραπεζιτικού κεφαλαίου με το αμύθητο ποσό των 28 δισ. ευρώ, που αποφάσισε η κυβέρνηση και προτείνουν με άλλες μορφές τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».
  • Η εργατική τάξη, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την πολιτική επιδομάτων φτώχειας. Να περάσουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας να αυξηθεί το εργατικό λαϊκό εισόδημα με αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
  • Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, κατάργηση του ανατοκισμού στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων, απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας. Πάγωμα όλων των δανείων των ανέργων. Απεγκλωβισμός τώρα από την πολιτική και την ιδεολογία των κομμάτων του κεφαλαίου και του «ευρωμονόδρομου». Λαϊκή συμμαχία με ισχυρό ΚΚΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για λαϊκή εξουσία και οικονομία.

ΣΕΛ.  12   -   13

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απεργία σε στεριά και θάλασσα

Στους καταπέλτες των καραβιών στο λιμάνι του Πειραιά επεκτείνεται η απεργία στις 21 του Οκτώβρη, καθώς χτες ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφάσισαν τη συμμετοχή των πληρωμάτων μηχανής στην πανεργατική κινητοποίηση, προσπερνώντας τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΝΟ. Σε στεριά και θάλασσα κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  19


ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Πλήρης διερεύνηση με όλους τους τρόπους

ΣΕΛ.  10
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Να καταργηθούν οι φόροι σε καύσιμα και λογαριασμούς

ΣΕΛ.  21
Η Μακρόνησος βεβηλώνεται και η κυβέρνηση αδιαφορεί

ΣΕΛ.  23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αγριος κυβερνητικός αυταρχισμός

ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ