Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι κύριες αιτίες της προσβολής των αρρώστων

Ασφαλώς και είναι κατακριτέα η συμπεριφορά ορισμένων γιατρών στο νοσοκομείο του «Ερυθρού Σταυρού» να μαγνητοσκοπήσουν και να εκθέσουν ασθενή που χειρούργησαν. Γι' αυτό και είναι κατανοητή, ως ένα βαθμό, η «οργή και η αγανάκτηση» που εξέφρασε με δηλώσεις του και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ομως, δεν «προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια» μόνο απ' την ανάρμοστη συμπεριφορά κάποιων γιατρών «όταν ένας Ελληνας πολίτης περνάει το κατώφλι ενός Νοσοκομείου ή ενός Κέντρου Υγείας, εκείνο που απαιτεί είναι να τον υποδεχτούν και να τον αντιμετωπίσουν με σεβασμό», όπως συνεχίζει τη δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

Η κύρια προσβολή στον άρρωστο έρχεται απ' τα ράτζα της ντροπής, τις ατέλειωτες αναμονές στις ουρές των ιατρείων, τα άγρια χαράτσια στην ώρα της ανάγκης. Είναι, ακόμα, ο εργασιακός μεσαίωνας με τις άθλιες αμοιβές για τους γιατρούς και τους εργαζόμενους που, αν και γονατισμένοι -απ' τις τεράστιες ελλείψεις - εν τούτοις με το φιλότιμό τους κρατούν τα νοσοκομεία ανοιχτά.

Αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που υλοποιεί ως υπουργός ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο χώρο της Υγείας. Και οποιαδήποτε εκδήλωση προσωπικής ευαισθησίας, μπορεί να είναι σεβαστή, αλλά δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση ούτε κατά κεραία, από τις ευθύνες της για την κατάντια στο δημόσιο σύστημα Υγείας και την ταλαιπωρία των αρρώστων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ