Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο ίδιο γήπεδο με την κυβέρνηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αναγνωρίζει ως πρόβλημα τόσο την πολιτική της ΝΔ στην Παιδεία όσο και τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ που βρήκε ευκαιρία να πλασάρει δήθεν «φιλολαϊκό» πρόσωπο, κρατώντας όμως αποστάσεις από τους αγώνες και παίζοντας στο ίδιο με την κυβέρνηση γήπεδο της συκοφάντησης των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Ετσι, με προχτεσινή δήλωση της εκπροσώπου για θέματα Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι «τα προβλήματα είναι υπαρκτά και πολλά» και πως «η κυβέρνηση της ΝΔ απαξιώνει και διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση». Την ίδια στιγμή, η Α. Διαμαντοπούλου ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ απαιτεί «ανοιχτά σχολεία» και καμία χαμένη διδακτική ώρα και αλείφει βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής συκοφάντησης μιλώντας για «καταδίκη κάθε καταστροφής δημόσιας περιουσίας και βίαιης συμπεριφοράς»... Στρώνει δηλαδή το έδαφος της καταστολής των κινητοποιήσεων, τάσσεται στο πλευρό διάφορων πρόθυμων «αγανακτισμένων» που πριν προλάβουν να κουνήσουν ρούπι οι μαθητές σπεύδουν να τους ...«πατάξουν», αλλά κλείνει και το μάτι στους γονείς των μαθητών ότι δήθεν τους καταλαβαίνει και τους συμπονά...

Ο λαός και η νεολαία, ακόμα και οι σημερινοί μαθητές, γνωρίζουν ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δε βελτιώθηκε κάτι στην Παιδεία, αλλά γιγαντώθηκε η παραπαιδεία, ακολουθήθηκε η ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Οπως επίσης θυμούνται και το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, πυροδότησαν ένα μεγαλειώδες κύμα μαθητικών κινητοποιήσεων. Το σχολείο της ακριβοπληρωμένης αμάθειας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών και των γονιών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ