Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Μόνο χειρότερη και πιο επικίνδυνη μπορεί να γίνει για τους λαούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Σύνοδο Κορυφής και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει τα παρακάτω:

«Ούτε λέξη δεν πρέπει να πιστέψουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα από την προπαγάνδα της ΕΕ. Παρά τους ισχυρισμούς των ηγετών της, δεν έχει καμία μαγική συνταγή που να ματαιώνει την κρίση, ούτε πολιτική που να μη φορτώνει την κρίση στο λαό.

Τα δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ, που αφειδώς διοχετεύουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ προς τις τράπεζες, δεν έχουν στόχο την ελάφρυνση των δανειοληπτών, αλλά τη στήριξη του τραπεζιτικού κεφαλαίου και των μονοπωλίων γενικότερα. Η μεγάλη τους αγωνία και έγνοια είναι να συνεχιστεί με κάθε κόστος και τίμημα η συγκέντρωση του αμύθητου πλούτου στα χέρια του κεφαλαίου.

Είναι εντελώς παραπλανητικές οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ ότι από εδώ και στο εξής θα εποπτεύουν στενά τις αγορές και θα επιβάλλουν κανόνες διαφάνειας και ρύθμισης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τα νοσηρά και κρισιακά φαινόμενα. Ολα αυτά τα χρόνια, ο σκοπός και ο ρόλος της ΕΕ είναι να παρεμβαίνει διακρατικά υπέρ της ισχυροποίησης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Το σημερινό πλαίσιο της απελευθερωμένης δράσης του κεφαλαίου είναι δικό τους δημιούργημα. Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα, καθώς και όλες οι δράσεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου έγιναν με την καθοδήγηση, στήριξη των κυβερνήσεων και των μηχανισμών της ΕΕ.

Η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Μπορεί μόνο να γίνει χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους λαούς. Γι' αυτό νιώθει ασφάλεια η ελληνική πλουτοκρατία ενταγμένη σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό. Ο μόνος δρόμος για να γλιτώσει ο λαός τα νέα δεινά που του επιφυλάσσουν η ΕΕ και τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", είναι ο δρόμος της ανυπακοής και της απειθαρχίας, της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης και πάλης, με ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ