Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Υποκρίνονται και εμπαίζουν τον ελληνικό λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στο σκάνδαλο Βατοπεδίου

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο Βατοπεδίου:

«Υποκρίνονται και προκλητικά εμπαίζουν τον ελληνικό λαό η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που, ενώ είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι και για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, επιχειρούν τώρα να εμφανιστούν ως τιμητές της κάθαρσης, διαγκωνιζόμενοι μεταξύ τους και περιορίζοντας την όλη συζήτηση μεταξύ εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ξιφουλκούν για τις επιτροπές και τις διαδικασίες, κρύβουν ότι και οι δύο συμφωνούν με το νομικό πολιτικό πλαίσιο που παραδίδει δάση, λίμνες, παραλίες κ.ά. στην εκμετάλλευση μοναστηριών και επιχειρηματιών. Οτι συμφωνούν να στηριχτεί με ακόμα 28 δισ. ευρώ το κεφάλαιο, φορτώνοντας νέα δυσθεώρητα βάρη στο λαό.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη μεγάλου μέρους των ΜΜΕ, σκόπιμα προσπαθούν να περιορίσουν την πολιτική αντιπαράθεση στα δικά τους δικομματικά μέτρα και σκοπιμότητες. Στόχος τους είναι να συγκαλυφτεί η συμφωνία τους στα βασικά ζητήματα της αντιλαϊκής πολιτικής και στις κατευθύνσεις της ΕΕ, που όλο και πιο πολύ πληρώνουν η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι. Να εγκλωβίσουν τις λαϊκές δυνάμεις στην επικίνδυνη πολιτική τους.

Το ΚΚΕ δε χαρίζεται σε κανέναν από τους δυο. Είμαστε απέναντί τους και θα τους χαλάσουμε τα σχέδια, όποια μέσα και αν χρησιμοποιήσουν».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org