Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ
Ζητήθηκε η κλήτευση του διοικητή του Αγίου Ορους

Την κλήση στη Βουλή του διοικητή του Αγίου Ορους Κ. Δαλακούρα, ο οποίος παραμένει «άφαντος» παρά το ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι σε πλήρη εξέλιξη, ζήτησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Επικαλούμενη το σχετικό νόμο τόνισε ότι ο εκάστοτε διοικητής έχει καθοριστικό ρόλο για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι πωλήσεις και οι ανταλλαγές ακινήτων και ανέφερε ότι «η αγνόηση της παρουσίας ή της γνώσης του διοικητή για τα τεκταινόμενα περιουσιακώς εκτός του Αγίου Ορους, στοιχείων του ίδιου του Αγίου Ορους, συνεπάγονται την ακυρότητα κάθε πράξης». Σύμφωνα πάντα με το νόμο, όπως είπε η Λ. Κανέλλη, για την εκποίηση ακινήτων που ανήκουν στον Αγιο Ορος πρέπει να πραγματοποιείται δημοπρασία. Η βουλευτής τόνισε ότι είναι αναγκαία η κλήση του διοικητή του Αγίου Ορους, γιατί αυτός ξέρει εκ της θέσης του το τι έγινε με τις ανταλλαγές των ακινήτων και της Μονής Βατοπεδίου. «Φέρτε τον εδώ να μας πει ένας εφοπλιστής (ο διοικητής του Αγίου Ορους) τι ξέρει και πώς βρέθηκαν στα χέρια άλλου εφοπλιστή (που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο) τα κτίρια που πουλήθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά η Λ. Κανέλλη.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης ισχυρίστηκε ότι ο σχετικός νόμος αναφέρει ότι η οποιαδήποτε πράξη κάποιας Μονής απλώς κοινοποιείται στον διοικητή του Αγίου Ορους και η μόνη του υποχρέωση είναι να παραλάβει την κοινοποίηση από τη Μονή και να τη διαβιβάσει στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα και η φανερή ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Την Παρασκευή το πρωί, θα γίνει η συζήτηση για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και μυστική ψηφοφορία για το θέμα θα γίνει στις έξι το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον καλεί να ζητήσει αμέσως από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την άμεση αποστολή στη Βουλή του ανακριτικού υλικού, προκειμένου «στοιχεία του φακέλου να συνεκτιμηθούν με την προς συζήτηση πρόταση για την Προανακριτική Επιτροπή».

Απαντώντας στην επιστολή, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας αναφέρει ότι από τις προβλέψεις του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής «δεν μπορεί να ζητήσει να έρθει η δικογραφία στη Βουλή για έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη». Αν, τονίζει, συσταθεί Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή μπορεί η Επιτροπή μέσω του προέδρου της Βουλής να ζητήσει στοιχεία από τη Δικαιοσύνη όπως έγινε και με την Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διακοπή της δίκης για το Βατοπέδι(2015-03-03 00:00:00.0)
«Πάμε για τη διαχείριση»(2008-11-19 00:00:00.0)
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ(2008-10-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-10-23 00:00:00.0)
Κάθε προσπάθεια να μη συγκαλυφτεί τίποτε να μη γίνει συμψηφισμός ανάμεσα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ(2008-10-21 00:00:00.0)
Η κορυφή του παγόβουνου γύρω από τη διασπάθιση δημόσιας γης(2008-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ