Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
Στη γνωστή γραμμή της συκοφαντίας

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Συνένοχο το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στο μέγα σκάνδαλο (και) του Βατοπεδίου, σχεδιάζει να εμφανιστεί τιμητής της κάθαρσης και ταυτόχρονα να ξεπεράσει τις πολιτικές ευθύνες της δικής του κυβερνητικής θητείας. Συνακόλουθα μάλλον ενοχλείται από την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ να ερευνηθεί η υπόθεση σε όλο της το βάθος, να εξεταστεί συνολικά το πολιτικό πλαίσιο που παραδίδει δάση, λίμνες, παραλίες στην εκμετάλλευση μοναστηριών και επιχειρηματιών, ποιοι συμφωνούν με αυτό, ποιοι με συγκεκριμένες ενέργειες το υποστήριξαν και το υποστηρίζουν, να βγουν στην επιφάνεια οι πολιτικές ευθύνες ενός εκάστου.

Ετσι ξανάρχισαν τις συκοφαντικές προβοκατόρικες επιθέσεις εναντίον του Κόμματος. Βγήκε πρώτα ο Πάγκαλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», να ισχυριστεί προχτές ότι το ΚΚΕ έχει συνάψει «μια έκφυλη και φανερή συμμαχία με τη ΝΔ». Ακολούθησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ νομάρχης Αθήνας Γ. Σγουρός, που δήθεν θιγμένος από ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» έσπευσε με επιστολή του να πετάξει λάσπη στην εφημερίδα, αλλά και το ΚΚΕ (π.χ. «το πολιτικό φλερτ ΚΚΕ - ΝΔ μετά το 1989 είναι ακόμη έντονο»). Ενώ χτες, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, ο βουλευτής του Χ. Καστανίδης θυμήθηκε κι αυτός το 1989. Κι αφού πήρε σαφή κι αποστομωτική απάντηση, φρόντισε λίγο αργότερα να επιτεθεί στο παριστάμενο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζή, με φράσεις του τύπου: Με αυτό το ύφος να μιλάς στην ΚΕ σας ή έτσι να απευθύνεσαι στη ΓΓ σας. Θαυμάστε ήθος και ύφος πολιτικού!

Τους πονά το γεγονός ότι το ΚΚΕ δε χαρίζεται σε κανέναν από τους δυο, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Οτι δε δίνει συγχωροχάρτι στο δικομματισμό ή έστω στο ένα σκέλος του. Τους πονά ότι επιμένει να αναδεικνύει τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Οτι ούτε «ασπιρίνες» προτείνει, ούτε συντάσσεται ως δεκανίκι δίπλα σε κάθε επίδοξο διαχειριστή του συστήματος. Εξ ου και στριμωγμένοι καταφεύγουν στη συκοφαντία. Απάντηση θα λάβουν από την καθημερινή δράση των μελών του ΚΚΕ, τη δουλειά δίπλα στους εργάτες, και την ανησυχητική για τους στυλοβάτες του συστήματος διεύρυνση της απήχησης του Κόμματος στο λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζωντανή συζήτηση εφ' όλης της ύλης(12/7/2008)
ΑΤΙΤΛΟ(18/12/2003)
Το βιολί τους είναι άλλο(15/1/2002)
Οι ΠΑΣΟΚο-«ροκάδες» ξαναχτυπούν!(23/5/2001)
Προσοχή! Ερχονται οι ...«φίλοι» της Αριστεράς!(3/4/2000)
ΑΤΙΤΛΟ(26/9/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org