Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΓΔΜ
Διαβουλεύσεις στα Σκόπια...

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι είχαν συνάντηση, χθες το μεσημέρι, στα Σκόπια, στην οποία εξετάστηκε η τελευταία δέσμη ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν επιπλέον διαβουλεύσεις, προτού η ΠΓΔΜ επιδώσει τις παρατηρήσεις της στον Μ. Νίμιτς επί της τελευταίας του πρότασης. Σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι για τη σημερινή συνάντηση, αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και ο εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη σημερινή συντονιστική συνάντηση που είχαν, προέβησαν σε ανάλυση της τελευταίας δέσμης ιδεών του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για την υπέρβαση της εκκρεμότητας της ονομασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, η οποία παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη στις 8 Οκτώβρη 2008.

Ταυτόχρονα, αντηλλάγησαν πληροφορίες στο πλαίσιο του ζητήματος αυτού το οποίο αποτελεί υψίστης εθνικής σημασίας για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επειδή, κατά τη συμφωνημένη με τον μεσολαβητή κ. Νίμιτς, δυναμική της διαδικασίας, η απάντηση και η αντίδραση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν αναμένεται στη διάρκεια αυτής της βδομάδας, αποφασίστηκε, πριν από την πραγματοποίηση του επόμενου βήματος, να διεξαχθούν επιπλέον διαβουλεύσεις, στο πλαίσιο του συντονισμού των θέσεων της κρατικής ηγεσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ