Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Αδίκημα» η συλλογική διεκδίκηση του δίκιου;;;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (και μάλιστα προϊστάμενος Εισαγγελίας) της Θεσσαλονίκης έστειλε «φιρμάνι» στους μαθητές που κάνουν καταλήψεις για να τους πει πως οι πράξεις τους στοιχειοθετούν ποινικό αδίκημα.

Το ίδιο - υποστηρίζει - ισχύει και για τους γονείς, οι οποίοι θα κατηγορηθούν για «αμέλεια εποπτείας ανηλίκου»!

(Δηλαδή, για να είναι κάποιος καλός πατέρας ή μάνα, πρέπει να λέει στο παιδί του να ...μη συμμετέχει σε συλλογικές διεκδικήσεις. Εξαιρετική διαπαιδαγώγηση!!!)

Το αδίκημα της «προσπάθειας τρομοκράτησης ανθρώπων που διεκδικούν το δίκιο τους» φανταζόμαστε ότι δεν προβλέπεται σε κανένα νόμο και σε κανέναν Ποινικό Κώδικα.

Αυτό όμως - όπως είναι προφανές από τα παραπάνω - δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαπραχθεί.

ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ «ΙΣΧΥΡΟΣ», όπως δηλώνει, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής! Μπράβο του...

Αυτό είναι που λέμε ...ας γίνεται ό,τι θέλει γύρω σου. Το θέμα είναι εσύ να αισθάνεσαι καλά.

Μόνο που η χώρα (δηλαδή ο λαός της), πρωθυπουργέ, δεν αισθάνεται καθόλου καλά!

Και οι πρωθυπουργικές δηλώσεις περί του ότι δε θα γίνει ανασχηματισμός ή εκλογές ουδόλως καλύτερη έκαναν την κατάστασή της.

Βλέπετε, μπορεί την κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αυτά να την ενδιαφέρουν (δηλαδή σκάνδαλα που οδηγούν σε ανασχηματισμούς και στη συνέχεια σε εκλογές), όμως τον κόσμο άλλα τον καίνε.

Αυτά ακριβώς που μένουν μονίμως έξω από την πολιτική ατζέντα, τα δελτία ειδήσεων και τις περισπούδαστες πολιτικές αναλύσεις.

Αυτά για τα οποία δε θέλουν να μιλήσουν ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί, απλούστατα, θα τους είναι αδύνατο να διαφωνήσουν.


Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ