Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αντεγκλήσεις για την πολιτική συμμαχιών

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση η ΚΟΕ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) επέκρινε την εμφάνιση σε εκπομπή της ΝΕΤ την περασμένη Δευτέρα της Ρ. Δούρου, στελέχους του ΣΥΝ, αναφέροντας ότι «δημιούργησε πολλά προβλήματα». Σύμφωνα, με την ΚΟΕ, η Ρ. Δούρου «με τα όσα είπε για το θέμα των συνεργασιών εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ (...) έδειξε προθυμία να εξεταστεί μια πρόταση 10 σημείων που της αντιπρόταξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να αναφωνήσει ο Αδ. Γεωργιάδης "βγάλαμε είδηση για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ", χωρίς μάλιστα η Ρ. Δούρου να αντιδράσει».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «όσοι παρουσιάζονται πρέπει στοιχειωδώς να έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν μια δύναμη της αριστεράς και βεβαίως να θέλουν να προβάλουν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ», πως «δεν είναι προσωπική υπόθεση η δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ καταγγέλλει πως ενόψει εκλογών «διάφορα στελέχη θεωρούν προσωπική τους υπόθεση την ιδιαίτερη προσωπική τους προβολή και φροντίζουν γι' αυτή». Η ΚΟΕ επισημαίνει ακόμα πως «πλήττεται η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ» και ζητά να εφαρμοστούν οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στην πλουραλιστική εκπροσώπησή του στα ΜΜΕ καθώς «δεν πρέπει να συνεχιστεί η δημόσια εκπροσώπηση από στελέχη που δεν μπορούν ή δε θέλουν να εκφράσουν το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη χτεσινή «Αυγή» όπου δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση της ΚΟΕ και κάτω ακριβώς απ' αυτήν φιλοξενείται άρθρο με τίτλο «παραποίηση και "αριστερόμετρο"», ο συντάκτης του οποίου προσάπτει στην ΚΟΕ διάθεση «βαθμολόγησης» με «αριστερόμετρο». Υπενθυμίζει ότι η ΚΟΕ πριν λίγους μήνες είχε καταγγείλει τον Δ. Χατζησωκράτη και αργότερα τον Στ. Μπαγεώργο ενώ τώρα «επέλεξε να στοχοποιήσει μια νέα γυναίκα, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ». Στο άρθρο γίνεται λόγος για «προσβλητικές αναφορές» και σημειώνεται: «Μάλλον η ΚΟΕ διαφωνεί ακόμα και με τις προτάσεις που καταθέτουν ο Αλ. Αλαβάνος και ο Αλ. Τσίπρας για κοινή δράση με το ΠΑΣΟΚ. Ομως, δεν τολμάει να το πει δημόσια» (...) «δεν είδαμε την ΚΟΕ να βγάζει καταγγελία για τον πρόεδρο του ΣΥΝ που ουσιαστικά είπε το ίδιο με την Ρένα Δούρου. Το έπραξε για ένα νεότερο στέλεχος. Μήπως χτυπώντας το "σαμάρι" η ΚΟΕ ήθελε να στείλει μήνυμα στο "γάιδαρο";». Και το άρθρο καταλήγει με το ερώτημα: «Από πού η ΚΟΕ αντλεί δικαίωμα να καταγγέλλει με ανακοινώσεις στελέχη του ΣΥΝ;».

Η ΚΟΕ επανήλθε και σε απάντησή της στην «Αυγή» αναφέρει ότι δεν επρόκειτο για ανακοίνωση της ΚΟΕ αλλά για ενημερωτικό σημείωμα προς τις άλλες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά στο άρθρο της εφημερίδας σημειώνει ότι «δε θέλουμε να ακολουθήσουμε σε τέτοιου ύφους διάλογο» και συμπληρώνει ότι δεν καταγγέλλει κανένα διεκδικεί όμως εφαρμογή των αποφάσεων, ότι οι Αλ. Αλαβάνος και Αλ. Τσίπρας δεν ταυτίζονται με τις απόψεις της κ. Δούρου και καταλήγει: «Εξακολουθεί να υπάρχει τόση ικανοποίηση από την εμφάνιση της συντρόφισσας Ρ. Δούρου, όπως τουλάχιστον εννοεί ο συντάκτης σας Α. Παπαδόπουλος;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποιοι μιλούν για ενότητα;(2012-04-03 00:00:00.0)
Τεταμένο το κλίμα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ(2010-02-18 00:00:00.0)
Κινητικότητα και διεργασίες σε τάσεις και συνιστώσες(2009-12-15 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις σε τάσεις και συνιστώσες(2009-12-02 00:00:00.0)
Διεργασίες ενόψει της Συνδιάσκεψης(2009-11-03 00:00:00.0)
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ(2009-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ