Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιμονή στη συγκάλυψη των ευθυνών του και ... αντικομμουνισμός

Με την όξυνση της ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης, η οποία αρχίζει και τελειώνει στον «τίτλο» που θα φέρει η επιτροπή για την εξέταση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, επιχειρεί να συγκαλύψει το ΠΑΣΟΚ τις τεράστιες πολιτικές του ευθύνες για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και τη συνενοχή του σε μια ακόμα δυσώδη υπόθεση, που φέρει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τόσο της ΝΔ όσο και τη δική του.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένοντας στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν υπουργικές ευθύνες στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και απορρίπτοντας την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επιδιώκει - έχοντας και τη «βοήθεια» της κυβερνητικής πλειοψηφίας - να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψει ότι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα μοναστήρια γινόταν και έγινε με νόμους που ψήφισαν και εφάρμοσαν οι εταίροι του δικομματισμού, μέσω των πολιτικών εκπροσώπων τους.

Δικομματική αντιπαράθεση για τις διαδικασίες...

Ακριβώς πάνω σ' αυτό το πλαίσιο και εμφανίζοντας το κόμμα του σαν «φύλακα» της «νομιμότητας» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι το κόμμα του εμμένει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου «να μην υπάρξει παραγραφή αδικημάτων», αφού, όπως είπε, «για να ασκηθούν διώξεις πριν από τον Ιούνιο του 2009, πρέπει να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή». Μάλιστα, ο ίδιος παρουσιάζοντας το ΠΑΣΟΚ σαν υποστηρικτή της «κάθαρσης» είπε ότι όποιος «δεν ψηφίζει την Προανακριτική Επιτροπή, στην πράξη, οδηγεί την υπόθεση αυτή σε παραγραφή, σε ατιμωρησία».

Ρίχνοντας όλο το βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση γύρω από τα ζητήματα των διαδικασιών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ανέφερε: «Ο κ. Καραμανλής δεν κατάφερε να εξηγήσει γιατί άλλαξε άποψη σχετικά με την Εξεταστική, ούτε και γιατί αρνείται την Προανακριτική Επιτροπή, σε ό,τι αφορά την υπόθεση Βατοπεδίου». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή «επανάληψη της παράστασης της ΔΕΘ», λέγοντας: «Οπως τότε κάλυπτε υπουργούς που αργότερα αναγκάστηκε να αποχωριστεί, έτσι και τώρα καλύπτει υπουργούς».

Το ΠΑΣΟΚ, παράλληλα, χτες προχώρησε σ' ένα «μπαράζ» μηνύσεων και καταγγελιών. Συγκεκριμένα, 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν Ερώτηση - Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικά με τις ενέργειες της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) καθώς, όπως δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, «φαίνεται πως το εκτελεστικό όργανο ήταν η ΚΕΔ και ο πρόεδρός της και διευθύνων σύμβουλος, κ. Γκράτσιος, εκλεκτός του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος».

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, και κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Κ. Καρούτσου, για «όσα διαπράχθηκαν σε σχέση με την παρεμπόδιση της διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή και σε σχέση με τις πιέσεις που ασκήθηκαν στους δύο αντεισαγγελείς που οδήγησαν στην παραίτησή τους».

...με αντιΚΚΕ λασπολογία

Στη συντονισμένη επιχείρηση να «θάψει» την πολιτική συνενοχή του στο τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το ΠΑΣΟΚ τράβηξε από το «οπλοστάσιό» του τις γνωστές «προβοκάτσιες» που κατά καιρούς χρησιμοποιεί για να επιτεθεί εναντίον του ΚΚΕ. Ενοχλημένη η Χαριλάου Τρικούπη από την αταλάντευτη θέση του ΚΚΕ να εξεταστεί συνολικά το πολιτικό αντιλαϊκό πλαίσιο που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία και να αποκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, προχωρεί σε επιθέσεις «λάσπης».

Μετά τον Θ. Πάγκαλο, που ισχυρίστηκε προχτές ότι το ΚΚΕ έχει συνάψει «μια έκφυλη και φανερή συμμαχία με τη ΝΔ», τη σκυτάλη πήρε ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ υποστήριξε ότι «το 1989, το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο ΣΥΝ, ο ενιαίος τότε, είχαν συνεργαστεί με τη Δεξιά. Το επιχείρημα ήταν τάχα να μην παραγραφούν τα εγκλήματα του Ανδρέα Παπανδρέου, αν πάμε σε εκλογές. Τότε για να μην παραγραφούν συνεργάστηκαν. Τώρα συνεργάζονται για να παραγραφούν;»... Αυτές οι δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ φανερώνουν πόσο τους «πονά» το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν ενδίδει στα παιχνίδια των εταίρων του δικομματισμού και τους χαλάει τη «σούπα» της χειραγώγησης που επιχειρούν να φτιάξουν για να εγκλωβίσουν το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ