Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμιά εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΟΝΝΕΔ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΟΝΝΕΔ, σε σχόλιό του, σημειώνει:

«Οι παράγοντες που οδηγούν τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ σε ύφεση και σε κρίση ενυπάρχουν και στη χώρα μας. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι στρατηγικές επιλογές της ΕΕ ενισχύουν την αναρχία και τη σαπίλα του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου που όλο και πιο δύσκολα μπορεί πια να αναπαραχθεί.

Γι' αυτό και θα ενταθεί η επίθεση για ακόμα πιο στυγνή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και νέα αφαίμαξη των αυτοαπασχολουμένων και μικροϊδιοκτητών αγροτών.

Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Καμία αξία δεν έχει το ταμείο συνοχής. Χωρίς να χρονοτριβούν πρέπει να εγκαταλείψουν οριστικά τα κόμματα του συστήματος και του "ευρωμονόδρομου" και αποφασιστικά να οργανώσουν την αντιμονοπωλιακή τους συμμαχία και πάλη με ισχυρό ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούν να υψώσουν ισχυρά εμπόδια για να προστατευτούν από την αντιλαϊκή πολιτική που θα ενταθεί σε βάρος τους, είτε στο όνομα της θωράκισης της χώρας από την κρίση, είτε για να βγει η χώρα από την κρίση.

Η αποδοκιμασία και το αντιπάλεμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης στην Παιδεία, όπου υλοποιούνται βασικές επιλογές της ΕΕ στην κατεύθυνση αναπροσαρμογής της εκπαίδευσης υπέρ των κεφαλαιοκρατών, δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνο των φοιτητών και σπουδαστών αλλά και όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ