Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Υπεύθυνα και απαιτητικά

Την πρώτη μάχη την κερδίσαμε! Με τη μεγάλη συμμετοχή μας στην κυριακάτικη πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και τις τεράστιες δυνατότητες που ανέδειξε. Τα πρώτα μηνύματα που φτάνουν από τις Κομματικές Οργανώσεις από κάθε γωνιά της χώρας δείχνουν ότι χιλιάδες κομμουνιστές, πιστοί στο ραντεβού τους με τους ανθρώπους του μόχθου, από το πρωί μέχρι και το βράδυ της Κυριακής με την εφημερίδα και το ένθετο στο χέρι βρέθηκαν στις γειτονιές και στα σπίτια των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Η μάχη συνεχίστηκε και χτες μέσα στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στις σχολές, εκεί που χτυπά η «καρδιά» της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Δε σταματάμε εδώ. Η επιτυχία της πανεξόρμησης δε μας κάνει να εφησυχάζουμε... Οι εμπειρίες και τα πρώτα δείγματα γραφής που αποκομίσαμε όλοι από την προχτεσινή διάδοση των Θέσεων του 18ου Συνεδρίου είναι αφετηρία μιας δυναμικής εκκίνησης που θα «συντροφέψει» τη δράση μας όλη την προσυνεδριακή περίοδο. Η απήχηση που συνάντησαν οι Θέσεις του Κόμματος ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, η ανάγκη που εκδήλωσαν οι εργαζόμενοι να συζητήσουν και να ανταλλάξουν τις σκέψεις τους με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους από την εφαρμοζόμενη αντιδραστική πολιτική, κάνουν την ευθύνη μας ακόμη πιο μεγάλη. Να τους κάνουμε συμμέτοχους της κοινής υπόθεσης.

Ακριβώς γιατί το Συνέδριο του Κόμματος και οι Θέσεις της ΚΕ απευθύνονται στο λαό, αφορούν το λαό. Επιδίωξή μας είναι οι εργάτες, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι νέοι και οι νέες που απευθυνόμαστε, να κατανοήσουν ότι έχουν και οι ίδιοι θέση στον προσυνεδριακό διάλογο. Τους ζητάμε να διαβάσουν τις Θέσεις, να μας καταθέσουν την άποψή τους, να καταγράψουν τις σκέψεις τους, να διατυπώσουν τον προβληματισμό τους.

Το βασικό που πρέπει να διαπνέει τη δουλειά των κομμουνιστών είναι ότι η σημερινή σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, δεν είναι αδιέξοδη. Οφείλουμε να εμπνεύσουμε με τη δράση μας τα «όνειρα» των λαϊκών στρωμάτων. Να τους αποδείξουμε ότι υπάρχει λύση προς όφελός τους, μέσα από το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων, μέσα από το δρόμο της οικοδόμησης του λαϊκού μετώπου, που θα κάνει την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ικανά να επιβάλουν τη δική τους πολιτική εξουσία, μόνη λύση για τα σημερινά αδιέξοδά τους.

Η πανεξόρμηση ήταν η αρχή. Συνεχίζουμε, ώστε να φτάσουν οι Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους. Τη μεθεπόμενη Κυριακή έχουμε άλλη μια ευκαιρία. Σε ειδικό ένθετο μαζί με τον «Ρ» θα δημοσιευτεί το «Κείμενο για το Σοσιαλισμό». Σε μια χρονιά που γιορτάζουμε τα 90χρονα του ΚΚΕ, που συμπίπτουν με την επέτειο της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, καλούμε το λαό σε μια μεγάλη συζήτηση για το σοσιαλισμό. Δεν ξεχνάμε ότι ήταν πολλοί αυτοί που μας υποδέχτηκαν την Κυριακή. Είναι ακόμα περισσότεροι αυτοί που μας περιμένουν κάθε μέρα, στους τόπους δουλειάς, στους καθημερινούς αγώνες. Η δική μας υπόσχεση είναι ότι θα είμαστε όλοι εκεί.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ