Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10195

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ «ΑΙΟΛΟΣ»
Και ο τομέας Υγείας στην κρατική τρομοκρατία

Συμβολή στην ανάπτυξη της τρομοϋστερίας, επιχειρεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η άσκηση «Αίολος», για την αντιμετώπιση των «Οξέων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση», που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα.


ΣΕΛ.  11

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ οι εξαγγελίες για την κρίση και την ακρίβεια

ΚΚΕ: Ο μόνος δρόμος για να προστατεύσουν τα λαϊκά στρώματα το εισόδημά τους, τις όποιες αποταμιεύσεις τους από την κρίση και την πολιτική διαχείρισης, είναι ανυπακοή, απειθαρχία στην ΕΕ, να αντιπαλέψουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», να οργανώσουν την αντιμονοπωλιακή τους συμμαχία και πάλη για την κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία

Οι εξαγγελίες της ΕΕ, της κυβέρνησης και οι θέσεις των άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», για κρατική εγγύηση των καταθέσεων, είναι ρυθμίσεις που εντάσσονται στην προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μεταφέροντας το κόστος στα λαϊκά στρώματα, που θα φορτωθούν νέα φορολογικά βάρη και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Τα κρισιακά φαινόμενα δεν πρόκειται να «μαλακώσουν» την αντεργατική πολιτική της ΕΕ. Την ίδια ώρα, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ακρίβεια, την οποία ανάγει στη διεθνή κρίση, είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού μέτρα όπως η εξάντληση κάθε αυστηρότητας σε περιπτώσεις αισχοκέρδειας, η σύσταση «Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς για τις τιμές», η εντατικοποίηση των ελέγχων, είναι για το θεαθήναι. Το ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστηρίζει τους απαράδεκτους μισθούς φτώχειας, προτείνει - όπως και η ΝΔ - επιδόματα ψίχουλα με το προκλητικό ποσό των 68 λεπτών τη μέρα για εξαθλιωμένους, στηρίζοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Αισιόδοξη αρχή και απαιτητικότητα για τη συνέχεια

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και φίλοι σε όλη την Ελλάδα μετρούν τη θετική ανταπόκριση που συνάντησαν διακινώντας τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο σε κάθε γωνιά της χώρας. Διακινήθηκαν περισσότερα φύλλα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια. Τώρα προγραμματίζουν την ακόμα μεγαλύτερη εξόρμηση με τον «Ρ», την Κυριακή 19 του Οκτώβρη, που θα δημοσιεύσει το δεύτερο προσυνεδριακό κείμενο, για το Σοσιαλισμό.


ΣΕΛ.  3

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η συνέντευξη Τύπου

Η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μεταφέρεται λόγω της στάσης εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ για αύριο, Πέμπτη 9 Οκτώβρη και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργιο νοθείας με οργανωτή τον ΣΥΝ

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Ολοταχώς για την απεργία στις 21 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  13
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκβιάζουν τους ναυτεργάτες και τους νησιώτες

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ