Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10193

90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής για τον Πέτρο Κόκκαλη

Η ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90χρονων, τιμά τον Πέτρο Κόκκαλη, διακεκριμένο επιστήμονα και αφοσιωμένο αγωνιστή, στέλεχος του ΚΚΕ. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Γράμμο. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της ΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3

18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Σήμερα, σε ειδικό ένθετο στον «Ριζοσπάστη», δίνονται στη δημοσιότητα οι Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος, όπως επίσης τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, να μελετήσουν τις Θέσεις, να πάρουν ενεργό μέρος στην εσωκομματική διαδικασία και το δημόσιο διάλογο. Οι Θέσεις για το 18ο Συνέδριο, με τη δημοσιότητα που θα πάρουν, με την ατομική και συλλογική δουλειά των μελών, πρέπει να φτάσουν ευρύτερα στους φίλους, στους οπαδούς, στους συνεργαζόμενους, σε εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, σε νέους και γυναίκες, ώστε να συγκεντρωθούν και να μελετηθούν οι γνώμες και οι προτάσεις τους, οι κριτικές παρατηρήσεις. Να εμπλουτιστούν τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου με συμπεράσματα φωτισμένα από τη λαϊκή πείρα όλων εκείνων που προσβλέπουν σε ριζική αλλαγή, που θέλουν να αντισταθούν, για να δυσκολέψουν το πέρασμα νέων αντιδραστικών μέτρων, να δοκιμάσουν τη δύναμη της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιασε τόπο η προσφορά χιλιάδων αγωνιστών για τη διάσωσή του

Η σημασία που έχει το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ και η συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης για τη διάσωσή του ήταν αυτά που όπλισαν με πείσμα και αποφασιστικότητα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλους και οπαδούς, όλους όσοι εργάστηκαν για την αποκατάστασή του. Που δε θα μπορούσε να βγει σε πέρας χωρίς την οικονομική στήριξη των ανθρώπων του μόχθου, άλλων πολλών προοδευτικών ανθρώπων. Ολη αυτή η προσπάθεια για το Αρχείο έπιασε τόπο με ορατά τα αποτελέσματα και στην αξιοποίηση του.(Φωτ. από το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»).


ΣΕΛ.  16   -   17

Συνέντευξη Τύπου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 του Οκτώβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους) σχετικά με τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.



ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απατηλή ή πραγματική διέξοδος

ΣΕΛ.  6  -  7
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ
Ταξίδι στην Ιστορία των 90χρονων του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  9
ΠΑΜΕ
Πανεργατική απεργία στις 21 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  8
Βαθιές οι αντιθέσεις στον Καύκασο

Αρθρο για το «Ριζοσπάστη» του Τεμούρ Πίπια, Γραμματέα της ΚΕ του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας


ΣΕΛ.  23
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζικά στις κάλπες από αύριο

ΣΕΛ.  28

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ