Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανταγωνίζεται την κυβέρνηση στα επιδόματα πτωχοκομείου

Σε πλειοδοσία εξαπάτησης του λαού, με αντικείμενο τα οξυμένα προβλήματά του, έχουν επιδοθεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να προτάσσει τα δικά της επιδόματα πτωχοκομείου ως πιο ...φιλολαϊκά και τον Γ. Παπανδρέου να ισχυρίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε αντίθεση με άλλους, κάνει πράξη αυτά που λέει».

Στο διαγωνισμό κοροϊδίας που έχουν στήσει οι εταίροι του δικομματισμού με «θύμα» τα λαϊκά στρώματα, το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χτες με μια κίνηση αντιπερισπασμού να υπερκεράσει τα κυβερνητικά «ψίχουλα» που ...μοίρασε ο πρωθυπουργός καταθέτοντας πρόταση νόμου «για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ελληνα πολίτη», όπως την τιτλοφόρησε, με την οποία έδωσε ακριβώς τις ίδιες ανέξοδες υποσχέσεις.

«Καταθέτουμε πρόταση νόμου που θα συμβάλει ακριβώς στο να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα προβλήματα που έχει ο Ελληνας πολίτης», ισχυρίστηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να βαφτίσει το «κρέας, ψάρι» και να εμφανίσει τις προτάσεις «ασπιρίνες» που υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ σαν ...«κοινωνική πολιτική».

Συγκεκριμένα, με την πρόταση νόμου, το ΠΑΣΟΚ ζητάει να υπάρξει «νομοθετική πρωτοβουλία για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης», χωρίς να διευκρινίζει το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης. Προτείνει «τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους»,όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη έχουν φροντίσει το προηγούμενο διάστημα να υπογράψουν αύξηση ενός ευρώ τη μέρα στους μισθούς των εργαζομένων και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όπως και σήμερα η ΝΔ να «παγώσουν» τους μισθούς και τις συντάξεις. Ταυτόχρονα εισηγείται «την αύξηση των κατ' αποκοπή Συντελεστών Επιστροφής ΦΠΑ στους Αγρότες»,όταν με την πολιτική του έχει συνδράμει τα μέγιστα για το ξεκλήρισμα τη μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η κατάθεση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, που αποφασίστηκε μετά από ευρεία σύσκεψη κορυφαίων στελεχών υπό τον Γ. Παπανδρέου, δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τα τεράστια λαϊκά προβλήματα και σήμερα έρχεται να καλύψει τις «επικοινωνιακές» ανάγκες της Χαριλάου Τρικούπη στην κούρσα δρόμου για την ανακατάληψη της εξουσίας.

Σ' αυτή την επιχείρηση εντάσσεται και η σημερινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προτείνει παράλληλα να ψηφιστεί νόμος του κράτους που θα διασφαλίζει τις «καταθέσεις των φυσικών προσώπων». Μια πρόταση που θα κινείται πρώτα και κύρια στη στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου, αλλά θα φέρει «φιλολαϊκή ταμπέλα».

Το ΠΑΣΟΚ δεν απέφυγε και χτες διά στόματος του εκπροσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου να οξύνει την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση, ανεβάζοντας τους φραστικούς τόνους και τις προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό. «Εχουμε έναν πρωθυπουργό εσωκομματικής κατανάλωσης, έναν πρωθυπουργό, που εδώ και αρκετό καιρό έχει εγκαταλείψει τις ευθύνες του ως πρωθυπουργός της χώρας», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, κάνοντας εκτενή αναφορά στην κατάθεση του νέου προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι υπάρχει «αύξηση των φόρων της τάξης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ», καθώς και «μείωση των δαπανών για την παιδεία, για την υγεία», ενώ αναρωτήθηκε αν «αυτό βοηθάει τη χώρα να αντεπεξέλθει καλύτερα στην κρίση;». Βέβαια, πίσω από τις ανέξοδες κορόνες ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να κρύψει ότι την ίδια πολιτική ακολούθησαν με συνέπεια και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τη «μείωση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης», για τα οποία χτες κατήγγειλε τη ΝΔ που συνεχίζει το «έργο» των προκατόχων της.

Εξάλλου χτες με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος προέβλεψε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «να μην αγνοούν» και «να μην υποτιμούν» τον Κ. Καραμανλή, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι «έχει τελειώσει ο κ. Καραμανλής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεργασίες σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο(2013-01-10 00:00:00.0)
Ο καβγάς για τους χειρισμούς συγκαλύπτει την ουσία(2013-01-03 00:00:00.0)
Με «stage» και νέες ανατροπές για «τόνωση» της απασχόλησης(2009-09-24 00:00:00.0)
Φιλοτεχνεί την εικόνα του καλύτερου διαχειριστή(2009-01-17 00:00:00.0)
Προτάσεις διαχείρισης της φτώχειας και της ανέχειας(2008-08-19 00:00:00.0)
Προσπάθειες συγκάλυψης της ταύτισης των θέσεων με αυτές της ΝΔ(2008-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ