Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες συντονισμού

Δυναμικές διαμαρτυρίες χτες στα αεροδρόμια. Μαζικά αύριο το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, σύσκεψη την Πέμπτη για τράπεζες και πρώην ΔΕΚΟ

Με συντονισμένες κινητοποιήσεις σε αεροδρόμια όλης της χώρας, οι ταξικές δυνάμεις διαδήλωσαν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στην παράδοση της «Ολυμπιακής» στο μεγάλο κεφάλαιο, αναδεικνύοντας την προοπτική της πάλης για αερομεταφορές αποκλειστικά δημόσιες στην υπηρεσία του λαού. Παράλληλα, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες για τον αγωνιστικό συντονισμό των εργαζομένων στην «Ολυμπιακή», τις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Αύριο Τετάρτη, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων Ν. Αττικής, καλούν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Την Πέμπτη 9 Οκτώβρη, καλούν τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ και στις τράπεζες σε πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού (Γλάδστωνος 3).

Αύριο Τετάρτη, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στα ΕΛΤΑ, στα αεροδρόμια (ΟΣΠΑ - ΟΣΥΠΑ), στο Μετρό, στα λιμάνια. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ (10 π.μ. - 1 το μεσημέρι), στα αστικά λεωφορεία, στα τρόλεϊ και τον ΗΣΑΠ (έναρξη της βάρδιας έως 8 το πρωί και 10 το βράδυ έως λήξη της βάρδιας).

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καταλαμβάνοντας συμβολικά τον αεροδιάδρομο. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας. Με το σύνθημα «Η Ολυμπιακή ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό», συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε Χανιά και Ηράκλειο πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα συγκεντρώσεις μέσα και έξω από τα αεροδρόμια του νησιού. Στο Ηράκλειο, οι διαδηλωτές προχώρησαν στο εσωτερικό του κτιρίου, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής», στη συρρίκνωση, στο κλείσιμο και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Αντίστοιχη περιοδεία πραγματοποίησε και κλιμάκιο της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα.

Τέλος, στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου περιόδευσε χτες κλιμάκιο της ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς και «απογείωση» της εκμετάλλευσης(2023-08-15 00:00:00.0)
Τη ζωή του έχασε εργαζόμενος από ανακοπή στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»(2022-09-16 00:00:00.0)
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς(2010-05-04 00:00:00.0)
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση οι εργαζόμενοι(2005-07-23 00:00:00.0)
Αμερικανοί πράκτορες επί το έργο(2004-01-30 00:00:00.0)
Στάση εργασίας σήμερα σε ΥΠΑ και ΟΑ(2000-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ